Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN,  οι κλινικοί γιατροί συζητούν για το φάρμακο ιβερμεκτίνη και αν αυτό θα συμπεριληφθεί στα θεραπευτικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Πρόκειται για ένα αντιπαρασιτικό φάρμακο, το οποίο χρησιμοποιείται τη θεραπεία πολλών τύπων παρασιτικών λοιμώξεων,  όπως η ψώρα.

Για το συγκεκριμένο φάρμακο έχουν γίνει κλινικές δοκιμές στο εξωτερικό και έδειξαν ότι είχε θετική επίδραση στην αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού. Επιπλέον υπάρχει η σκέψη το συγκεκριμένο φάρμακο να χρησιμοποιείται και σε ασθενείς που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Παράλληλα, ενθαρρυντικά είναι και τα νέα ως προς τα μονοκλωνικά αντισώματα αφού και αυτά συζητιούνται. Ήδη μία εταιρεία έχει καταθέσει αίτημα προς έγκριση στον ΕΜΑ (Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων) και στην περίπτωση που δοθεί το «πράσινο φως», η απόφαση αναμένεται στις αρχές του Μαρτίου, τότε η χώρα μας θα παραλάβει μονοκλωνικά αντισώματα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA