Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Τσουχτερό» πρόστιμο στον ΣΚΑΪ για τα σχόλια περί βιασμού στο «Big Brother»

Για τα σχόλια περί βιασμού και τις απειλές που ειπώθηκαν από τους παίκτες του ριάλιτι εγκλεισμού, Big Brother.

«Τσουχτερό» πρόστιμο για το κανάλι του Νέου Φαλήρου, ΣΚΑΪ και το ριάλιτι εγκλεισμού «Big Brother» .Συγκεκριμένα, οι ποινές αφορούν δύο περιστατικά που έλαβαν χώρα στο σπίτι του «Big Brother» και ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων. Το πρόστιμο ανέρχεται στις 150.000 ευρώ.

Το πρώτο αφορά παίκτη που μίλησε για «βιασμό» και γενικά για προτροπή σε σεξουαλική βία έναντι γυναικών, σε απόσπασμα που μεταδόθηκε τον Σεπτέμβριο, με το κανάλι να τιμωρείται με 30.000 ευρώ για «μετάδοση ποιοτικά υποβαθμισμένου οπτικοακουστικού περιεχομένου», 30.000 ευρώ για «παραβίαση της υποχρέωσης σεβασμού της αξίας του ανθρώπου» και 30.000 ευρώ για «προβολή συμπεριφορών που υποτιμούν το γυναικείο φύλο».

Το δεύτερο περιστατικό αφορά τσακωμούς και ύβρεις μεταξύ παικτών και απειλή για χειροδικεία, που μεταδόθηκε τον Δεκέμβριο. Για αυτό το συμβάν ο τηλεοπτικός σταθμός καλείται να καταβάλλει 30.000 ευρώ για «προβολή υποβαθμισμένου ποιοτικά προγράμματος» και 30.000 ευρώ για «μετάδοση σε ώρες που συνηθίζουν να παρακολουθούν τηλεόραση οι ανήλικοι προγράμματος που μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες στην ηθική και πνευματική τους ανάπτυξη».

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο απέρριψε τους ισχυρισμούς του ΣΚΑΪ, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η ανεξάρτητη αρχή δεν είναι αρμόδια να ελέγξει την πρώτη περίπτωση (περί «βιασμού») γιατί μεταδόθηκε μόνο διαδικτυακά, ότι το ΕΣΡ κρίνει αμερόληπτα το κανάλι, ότι οι ύβρεις που ακούστηκαν (στη δεύτερη περίπτωση) ήταν ολιγόλεπτες και μεμονωμένες, και πως οι παρουσιαστές του ΣΚΑΪ που τις αναπαρήγαγαν ήταν επικριτικοί απέναντι σε αυτές.

Διαβάστε ακόμα:

Big Brother: Οργή στα social media για σχόλια παίχτη περί βιασμών (vid)

Παρέμβαση Εισαγγελέα ζητά σωματείο γυναικών για την εξοργιστική ομολογία των «διδύμων» του Big Brother

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Big Brother #Βιασμός #ΣΚΑΪ

Best of Internet