Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης

Εκδόθηκε ένταλμα και συνελήφθη ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης. Του αποδίδεται το αδίκημα του βιασμού κατά συρροήν.

Η μήνυση που κατάθεσε στις εισαγγελικές Αρχές ο 25χρονος σήμερα άνδρας –για βιασμό του σε ηλικία 14 ετών- ήταν αυτή που «ενεργοποίησε» το ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Το αποδεικτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι εισαγγελείς πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος τους οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης για το κακούργημα του βιασμού.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Ιδιάίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι, η δίωξη εκτός από τη μήνυση που κατατέθηκε την Παρασκευή το πρωί στην Εισαγγελία για το αδίκημα του βιασμού που φέρεται να τελέστηκε το 2010, περιλαμβάνει και το βιασμό ενός ακόμα προσώπου, το οποίο προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του ηθοποιού για πράξη που έχει παραγραφεί.

Ωστόσο, όπως ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση των καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου και εδώ από μία μήνυση που δεν μπορούσε να παράξει έννομα αποτελέσματα, ήρθε στο φως μία ακόμα υπόθεση βιασμού και μάλιστα σε χρόνο που δεν έχει παραγραφεί.

Τα πραγματικά περιστατικά που κατέθεσαν οι μάρτυρες ήταν καταιγιστικά για τη δράση του κατηγορούμενου, ο οποίος αμέσως μετά τη σύλληψή του θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια.

Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του ,ενώ αμέσως μετά την απολογία του ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Λιγνάδης παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και ζήτησε ενημέρωση για το αν υπάρχει κάποια δίωξη ή κάποιο ένταλμα εναντίον του.

«Αρνείται τις κατηγορίες, είναι ειλικρινής και έντιμος άνθρωπος»

«Η τοποθέτησή του είναι ότι αρνείται τις κατηγορίες», δήλωσε ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας.

«Εξαρχής έχει δηλώσει πως δεν υπάρχει θέμα να κρυφτεί ή να διαφύγει», είπε ο δικηγόρος.

Ο κ. Λιγνάδης «θα προσαχθεί ενώπιον της ανακρίτριας, θα λάβουμε τη δικογραφία και θα τη μελετήσουμε. Ο πελάτης μου είναι στην Αθήνα. Πριν εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης είχε δηλώσει που μένει».

«Ο Λιγνάδης είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής με οργανωμένη σκέψη», ανέφερε.

«Η συμπεριφορά που είχαμε είναι άριστη και προχωράμε με τη νόμιμη διαδικασία», επεσήμανε.

Η Μενδώνη «άδειασε» τον Λιγνάδη

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, η Λίνα Μενδώνη σημείωσε ότι το υπουργείο Πολιτισμού και οι εποπτευόμενοι φορείς είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης. Η ίδια κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο. Η αναφορά της υπουργού θα διαβιβαστεί εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

«Ο Λιγνάδης μας εξαπάτησε και με εξαπάτησε με υποκριτική τέχνη» είπε η κ. Μενδώνη και όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός «δεν ήταν προσωπικός φίλος του Δημήτρη Λιγνάδη, τον γνώριζε όπως όλοι από το σανίδι. Όπως και εγώ» ενώ υποστήριξε ότι κατασκευάζονται fake news.

Διαβάστε ακόμα

Επιβεβαιώνει τις καταγγελίες νέα κατάθεση - Πώς περιγράφει τα περιστατικά με τον γνωστό σκηνοθέτη

Νέα καταγγελία για τον γνωστό σκηνοθέτη: Ανήλικοι πρόσφυγες δεν ήθελαν να πάνε ξανά στο μάθημα

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Σύλληψη

Best of Internet