Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των ατόμων κατά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΘ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο πλαίσιο της προανάκρισης, σχηματίστηκε δικογραφία για συνολικά 31 άτομα, ενώ, κατά τις ίδιες πηγές, ανάμεσά τους είναι φοιτητές, αλλά και εξωπανεπιστημιακοί.

Οι συλληφθέντες παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Επίσης, από την ΕΛ.ΑΣ. βεβαιώθηκαν συνολικά 32 πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων και Πολιτικών Επιστημών, προχώρησαν σε κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (22/2), στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για τη μη εφαρμογή του νέου «απαράδεκτου νόμου», όπως τον χαρακτηρίζουν, για την ανώτατη εκπαίδευση.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν, παράλληλα, να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. 

Στο χώρο έξω από το κτήριο διοίκησης έφτασαν αργότερα φοιτητικοί σύλλογοι και άλλων σχολών, όπως και μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους.

Στη συνέχεια και μετά από εντολή εισαγγελέα οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στον χώρο του Αριστοτελείου για να διαλύσουν την κατάληψη.

Είχε προηγηθεί ενημέρωση του εισαγγελέα από τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου, για την κινητοποίηση των φοιτητών.

Πρύτανης ΑΠΘ: Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Η προστασία της εργασίας συνιστά συνταγματική επιταγή, όπως και η ελευθερία στη διδασκαλία. Η προσήλωσή μας στη νομιμότητα και ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας είναι δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα. Η απεργία είναι σεβαστή, όπως και κάθε ειρηνική διαμαρτυρία. Αυτά είναι κατακτήσεις της Δημοκρατίας και είναι απόλυτα σεβαστά και πλήρως κατοχυρωμένα εντός του Πανεπιστημίου, όπως και οπουδήποτε αλλού στη χώρα. Όμως η βία και η απειλή χρήσης βίας, όπως και φθορά δημόσιας περιουσίας για την προώθηση οιωνδήποτε αιτημάτων και διεκδικήσεων, ακόμη και των πιο δίκαιων, δεν είναι και δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτές»,

Τόνισε ακόμη ότι «στο κράτος δικαίου και σε έναν ακαδημαϊκό χώρο, η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται, δεν τραμπουκίζεται, δεν προπηλακίζεται, δεν τελεί υπό διαπραγμάτευση σε καθεστώς φόβου για καθηγητές, εργαζόμενους και φοιτητές».

Διαβάστε Ακόμα:

Άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες και μπογιές στο Action 24 – Έριξαν τρικάκια για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο Κουφοντίνας ζήτησε να του αφαιρεθεί ο ορός – Βρίσκεται στην 46η ημέρα απεργίας πείνας

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA