Μενού
  • Α-
  • Α+

Περίπου 50 άτομα βρίσκονται μέσα στο κτήριο, τα οποία παρέμειναν εκεί όλο το βράδυ, ενώ κάλεσμα για μαζική συγκέντρωση στις 11:00 έχουν απευθύνει φοιτητικές παρατάξεις, εργατικά σωματεία και η αναρχική ομοσπονδία Θεσσαλονίκης.

«Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην κατειλημμένη πρυτανεία ως προσυγκέντρωση και θα μεταβεί με πορεία στα δικαστήρια», αναφέρεται σε κείμενο που υπογράφει η «Συνέλευση κατειλημμένης πρυτανείας».

«Οι φοιτητές συνεχίζουν την κατάληψη στην πρυτανεία του ΑΠΘ και καλούν σε στήριξη όσους και όσες θεωρούν καθήκον τους την υπεράσπιση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων.

Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Οι απαντήσεις μας ενάντια στα αντικοινωνικά και αντι-εργατικά μέτρα της κυβέρνησης που εντείνουν τον κρατικό και καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό πρέπει να δοθούν συλλογικά και μαζικά στους δρόμους του αγώνα.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις 31 συλληφθέντες/συλληφθείσες της κατειλημμένης πρυτανείας ΑΠΘ», τονίζεται σχετικά.

Στον εισαγγελέα οι 31 συλληφθέντες

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα τα 31 άτομα που συνελήφθησαν χθες, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο για την εκκένωση του Αριστοτελείου.

Οι συλληφθέντες στην πλειονότητά τους είναι φοιτητές και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία - κατά περίπτωση - για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη οικιακής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση), όπως επίσης για παράβαση του νόμου περί όπλων διότι κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα, όπως κοντάρια κ.ά.

«Αμαυρώθηκε το Πανεπιστήμιό μας»

Σε κοινή γραπτή δήλωση καταδίκης της χθεσινής αστυνομικής εισβολής στο πανεπιστήμιο προχώρησαν διδάσκοντες και διδάσκουσες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ.

Σε αυτήν τονίζουν «ότι ανοίγει ο δρόμος σε πολύ ζοφερές προοπτικές για την ακαδημαϊκή ζωή» ενώ ζητούν να παύσουν οι διώξεις και να αφεθούν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που συνελήφθησαν.

«Θλιβερή μέρα για το ΑΠΘ»

Τη συμπαράσταση τους στις συλληφθείσες φοιτήτριες του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Τμήμα τονίζοντας ότι «δυστυχώς σήμερα ζήσαμε μια θλιβερή μέρα για το ΑΠΘ, με την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στην κατάληψη του Κτιρίου Διοίκησης και στον περιβάλλοντα χώρο, με ρίψεις χημικών, με βία και έκτροπα από τα ΜΑΤ εναντίον φοιτητών και φοιτητριών».

Το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ επιρρίπτει ευθύνες στις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ για την επίδειξη ισχύος εκ μέρους τους, κάνοντας λόγο για αναίτια σύλληψη των φοιτητριών του τμήματος «επειδή συμμετείχαν στη φοιτητική διαμαρτυρία».

Διαβάστε ακόμα

Οι αντιδράσεις Ταραντίλη και Κεραμέως στην επίθεση στο γραφείο της Υπουργού Παιδείας

Ντόρα Μπακογιάννη για υπόθεση Λιγνάδη: Επικοινωνιακό φάουλ από την κ. Μενδώνη

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA