Μενού
  • Α-
  • Α+

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ήθελαν να τίθεται άμεσα σε λειτουργία νέος πενταψήφιος αριθμός που θα αφορά αποκλειστικά σε μετακινήσεις πολιτών για αγορές από τα καταστήματα λιανεμπορίου. 

Οι πληροφορίες του Reader.gr από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρουν ότι ο νέος πενταψήφιος αριθμός θα είναι ο 13032. Το SMS αναμένεται να έχει χρονικό περιορισμό 3 ωρών και θα μπορεί να αποσταλεί 1 μόνο φορά την ημέρα. Για αγορές από σούπερ μάρκετ, φούρνους, φαρμακεία κλπ θα συνεχίσει να ισχύει το 13033. 

Το αυτοματοποιημένο απαντητικό SMS στο 13032 θα λειτουργεί πρακτικά σαν... χρονόμετρο, προκειμένου ο πολίτης να κάνει τα ψώνια που έχει προγραμματίσει με βάση τα ραντεβού που έχει κλείσει σε εμπορικά καταστήματα. 

Με τα παρόντα επιδημιολογικά δεδομένα, πάντως, φαίνεται δύσκολο να δοθεί πράσινο φως για την επαναλειτουργία της αγοράς την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Μαρτίου και, υπό αυτό το πρίσμα, το άνοιγμα μπορεί να μετατεθεί για τις 8 του μήνα. Ακόμα, όμως, μένει να φανεί η επιδημιολογική εξέλιξη της εβδομάδας, αν και οι πρόδρομοι δείκτες είναι ενδεικτικοί της επιβάρυνσης στο σύστημα Υγείας, με σχεδόν 90% των κλινών ΜΕΘ Covid να είναι κατειλημμένες στην Αττική και πολλά νοσοκομεία να ενεργοποιούν ήδη το plan B τους. Η τάση επιβάρυνσης του συστήματος Υγείας, δε, αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, παρά τη γενικότερη εικόνα σταθεροποίησης που υπάρχει, με δεδομένο ότι αρχίζει και φαίνεται η επίδραση των νέων μέτρων.

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός - Βατόπουλος: Πρέπει να ελέγχεται πόσες ώρες μένει κάποιος εκτός σπιτιού

Μόσιαλος: Τι και πότε να προσέξουμε όταν κάνουμε το εμβόλιο

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA