Μενού
  • Α-
  • Α+

«Είμαι πολλά χρόνια δικηγόρος, δεν έχω ξανασυναντήσει στην καριέρα μου τόσο χοντροκομμένη κατασκευή. Ο εντολέας μου καταστράφηκε. Να υπάρχουν τόσα θολά στοιχεία, κόντρα στην κοινή λογική», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έξω από τα γραφείο της ανακρίτριας, όπου προσήλθε νωρίτερα ο Δημήτρης Λιγνάδης και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Ο κ. Κούγιας υποστήριξε πως η ένσταση ακυρότητας κατατέθηκε επειδή ο κ. Λιγνάδης δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας και στο γεγονός ότι το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του δεν πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

«Η πραγματικότητα είναι πως πρόκειται για μία μικρή δικογραφία δέκα σελίδων. Από τους μάρτυρες έχει ενδιαφέρον ένας εκ των παθόντων», υποστήριξε o Αλέξης Κούγιας

Για τις κατηγορίες που αποδίδονται στον Δημήτρη Λιγνάδη ο κ. Κούγιας είπε ότι αρνείται τους δύο βιασμούς που τον βαρύνουν και πως οι επίμαχες ημερομηνίες που φέρονται να τελέστηκαν δεν βρισκόταν στα μέρη που τον κατηγορούν. Προς ενίσχυση των ισχυρισμών του, μάλιστα, αύριο που θα ξεκινήσει η απολογία του θα προτείνει την εξέταση μαρτύρων που επιβεβαιώνουν τα όσα λέει.

«Οι δύο είναι Αιγύπτιοι και ο ένας καταγγέλλει τον κ. Λιγνάδη πως είχαν μέρα παρά μέρα σεξουαλικές επαφές μαζί του και μία μέρα, για λόγους που δεν διευκρινίζει, ο κ. Λιγνάδης τον ανάγκασε να κάνει πεολειχία», υποστήριξε ο ποινικολόγος.

«Ο δεύτερος καταγγέλλει τον κ. Λιγνάδη πως τον κοίμισε και τον εξανάγκασε να κάνει πρωκτολειχία. Υπάρχουν κάποια αδιάσειστα στοιχεία όσων βιάστηκαν να καταγγείλουν τον εντολέα μου. Η πράξη του 2010, ο εντολέας μου αποδεικνύει πως ενώ το κατηγορητήριο αναφέρει πως βίασε, υπάρχουν πειστήρια από την 1/8/2010 πως βρισκόταν στην Επίδαυρο και την Αίγυπτο. Υπάρχουν στο google αν πατήσει κάποιος παραστάσεις Λιγνάδη», υποστήριξε.

«Στη δεύτερη καταγγελία τα πράγματα είναι χειρότερα», ισχυρίστηκε ο κ. Κούγιας.

Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Λιγνάδης, που κρατείται στη ΓΑΔΑ από την Κυριακή οδηγήθηκε στο γραφείο της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας το μεσημέρι της Τετάρτης, με τον συνήγορο του Αλέξη Κούγια που ανέλαβε τη Δευτέρα την υπεράσπισή του

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA