Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ψήφισμα 1.000 νομικών υπέρ της ικανοποίησης του αιτήματος του Κουφοντίνα

Eπέδωσαν ψήφισμα με 1.000 υπογραφές, καθώς και δύο προγενέστερα κείμενα δικηγόρων, με τα οποία ζητείται η ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας.

«Έκκληση νομικών για τη ζωή του απεργού πείνας κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα» επέδωσε σήμερα στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Πάνο Αλεξανδρή, αντιπροσωπεία δικηγόρων, προκειμένου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή τους, να ικανοποιηθεί «το νόμιμο και εύλογο αίτημά του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως ορίζει ρητά και ο νόμος».

Συγκεκριμένα, τον κ. Αλεξανδρή επισκέφθηκαν, ο σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Παπαστεργίου, ο πρώην σύμβουλος του ΔΣΑ, Θανάσης Καμπαγιάννης, και η εκπρόσωπος της «Ένωσης Δικηγόρων για την Υπεράσπιση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων» Χρυσάνθη Ζαχάρωφ, και του επέδωσαν ψήφισμα με 1.000 υπογραφές, καθώς και δύο προγενέστερα κείμενα δικηγόρων, με τα οποία ζητείται η ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας.

Ο κ. Αλεξανδρής, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αρκέστηκε να παραλάβει το ψήφισμα και άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις της αντιπροσωπείας.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΛΑΣ: 13 προσαγωγές στην πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Πάτρα: Συναγερμός στις φυλακές Αγίου Στεφάνου - 32 νέα κρούσματα και 73 συνολικά

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.