Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κλειστός ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» - Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 13:00

Kλειστός παραμένει ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» από τις 11:30 - με εντολή της ΕΛΑΣ - ενόψει του νέου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται από τον συγκεκριμένο σταθμό, χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Η απόφαση ελήφθη, καθώς για τις 13:00 είναι προγραμματισμένο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, με τη στήριξη της ΟΛΜΕ.

ΟΛΜΕ: Bάναυση καταπάτηση του ασύλου

Η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της στηρίζει τα συλλαλητήρια των προηγούμενων ημερών, κάνοντας λόγο για «βάναυση καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση μόλις λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νέου αντιεκπαιδευτικού νόμου προχώρησε στην εφαρμογή του δίνοντας το πράσινο φως στην εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ, στην καταστολή των κινητοποιήσεων των φοιτητικών συλλόγων και σε συλλήψεις δεκάδων φοιτητών που αντιστέκονται στα εφαρμοζόμενα μέτρα.

Η βάναυση καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου ανακαλεί στη συλλογική μνήμη πρακτικές και μεθόδους από σκοτεινές εποχές του τόπου μας, προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών.

Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα».

Διαβάστε ακόμα

Μήνυση κατά των αστυνομικών θα καταθέσει φοιτητής που τραυματίστηκε στην έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ

«Εμφύλιος» στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Κουφοντίνα: Κατηγορίες για... αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.