Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια - Πορείες φοιτητών σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που ήταν προγραμματισμένο για τις 13:00 - Κλειστή η Πανεπιστημίου και οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα».

Μαζικό είναι το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, με τους φοιτητές να καταγγέλλουν την αστυνομική καταστολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και να ζητούν να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος του υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται με τη στήριξη της ΟΛΜΕ, η οποία με ανακοίνωσή της στηρίζει τα συλλαλητήρια των προηγούμενων ημερών, κάνοντας λόγο για «βάναυση καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου».

Σημειώνεται πως με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κλειστός είναι από τις 11:30 ο σταθμός του μετρο «Πανεπιστήμιο», ενώ λίγο αργότερα έκλεισε και το «Σύνταγμα».

Συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματούνται, παράλληλα, σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, με τη μαζική συμμετοχή φοιτητών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα νέα πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - αλλά και υπέρ των 31 συλληφθέντων για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν την περασμένη Δευτέρα - στη Θεσσαλονίκη, με την Εγνατία να παραμένει κλειστή.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε φοιτητική πορεία η οποία κατέληξε στο ΥΜΑΘ.

Στην Πάτρα, και συγκεκριμένα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, συγκεντρώθηκαν στις 13:00 φοιτητές, οι οποίοι αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Πορεία #Θεσσαλονίκη #Πάτρα