Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ολοκληρώθηκε το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο- Ανοίγουν οι σταθμοί του μετρό

Η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της στηρίζει τα συλλαλητήρια των προηγούμενων ημερών, κάνοντας λόγο για «βάναυση καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου».

Ολοκληρώθηκε το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια. 

Σταδιακά δίνονται στην κυκλοφορία οι δρόμοι που είχαν κλεισει με εντολή της αστυνομίας, ενώ άνοιξαν οι σταθμοί Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα του Μετρό.  

Η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της στηρίζει τα συλλαλητήρια των προηγούμενων ημερών, κάνοντας λόγο για «βάναυση καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση μόλις λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νέου αντιεκπαιδευτικού νόμου προχώρησε στην εφαρμογή του δίνοντας το πράσινο φως στην εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ, στην καταστολή των κινητοποιήσεων των φοιτητικών συλλόγων και σε συλλήψεις δεκάδων φοιτητών που αντιστέκονται στα εφαρμοζόμενα μέτρα.

»Η βάναυση καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου ανακαλεί στη συλλογική μνήμη πρακτικές και μεθόδους από σκοτεινές εποχές του τόπου μας, προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών. Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα».

Διαβάστε ακόμα

Λουτράκι: Αστυνομικός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι

Λιγνάδης: «Κατασκευασμένες από δικηγόρους του ΣΕΗ οι κατηγορίες» - Όλο το απολογητικό υπόμνημα


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.