ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/02/2021 13:31

Κορονοϊός: Όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωνε το πρώτο κρούσμα πριν ακριβώς ένα χρόνο

Μπορεί να φαίνεται σαν αιωνιότητα ή σαν κάτι πολύ μακρινό αλλά έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από την ημέρα που ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωνε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας.

Κορονοϊός: Όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωνε το πρώτο κρούσμα πριν ακριβώς ένα χρόνο
Κορονοϊός: Όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωνε το πρώτο κρούσμα πριν ακριβώς ένα χρόνο
Ανάγνωση:

Ήταν 26 Φεβρουαρίου του 2020 όταν είχε πραγματοποιηθεί έκτακτη συνέντευξη τύπου με τον Σωτήρη Τσιόδρα για να ανακοινώνει το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Επρόκειτο για μία 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, που είχε νοσήσει στη Βόρεια Ιταλία, όπου είχε ταξιδέψει για επαγγελματικούς λόγους, σε μία εποχή που η πανδημία ήταν σε έξαρση στη γειτονική χώρα.

«Επιβεβαιώθηκε η πρώτη περίπτωση της νόσου στην Ελλάδα. Πρόκειται για Ελληνίδα 38 ετών, ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της Βόρειας Ιταλίας. Είναι καλά στην υγεία της. Παρακολουθείτε από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη και τη στιγμή που σας μιλώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους», είχε δηλώσει τότε ο Σωτήρης Τσιόδρας σε μία εποχή που η νόσος ήταν ακόμα λίγο πολύ άγνωστη.

«Η νόσος παραμένει μία ήπια στη συντριπτική της πλειοψηφία νόσος. Τονίζουμε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής από όλους τους συμπολίτες μας. Κανόνες οι οποίοι αφορούν την υγιεινή των χεριών και την υγιεινή του βήχα. Τις επόμενες ημέρες άνθρωποι που έρχονται από τις πληττόμενες περιοχές, της βόρειας Ιταλίας, πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και στην περίπτωση συμπτωμάτων, να μένουν σπίτι και να ειδοποιούν τον γιατρό τους ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες», είχε προσθέσει.

Η συνέχεια είναι γνωστή στις 10 Μαρτίου, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωνε το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων για 14 ημέρες.

Στις 12 Μαρτίου είχε καταλήξει ο πρώτος ασθενής από τη νόσο στη χώρα μας, ένας 66χρονος από την Ηλεία και στις 22 Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το πρώτο Lockdown, το οποίο άρχισε να ισχύει από την ξεμωράματα της επόμενης ημέρας στις 23 Μαρτίου και διήρκησε μέχρι τις 4 Μαΐου.

Διαβάστε Ακόμα:

Κορονοϊός: Παράταση του lockdown μία εβδομάδα στην Αττική εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Εμβολίαζαν γνωστούς τους εκτός σειράς: «Ρουσφέτια» εις βάρος παιδιών με βαριές αναπηρίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ