Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Παρέμβαση δικηγόρων στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την απεργία πείνας του Κουφοντίνα

Αντιπροσωπεία δικηγόρων επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και έθεσε υπόψη της την κρισιμότητα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

H αντιπροσωπεία - την οποία αποτελούσαν οι Ζορμπαλά Αλέκα, Καμπαγιάννης Θανάσης, Παπαδάκης Κώστας, Σαραφιανός Δημήτρης και Συμεωνίδης Θεόδωρος - ενημέρωσε την Εισαγγελία για τις τελευταίες νομικές και ιατρικές εξελίξεις.

«Ηταν μία πρωτοβουλία, που λάβαμε εξαιτίας της συνεχιζόμενης, παρά το ογκούμενο κύμα κατακραυγής της, κυβερνητικής αδιαλλαξίας, αποσκοπώντας στην ενεργοποίηση της ανώτατης εισαγγελικής αρχής της χώρας προκειμένου όπως της ζητήσαμε να λάβει κατεπειγόντως άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες - στα όρια των νομίμων αρμοδιοτήτων της - για να αποτραπεί ο θάνατος του απεργού πείνας, χωρίς να υποβληθεί σε αναγκαστική σίτιση και σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του, σεβόμενη τη βούληση και την προσωπικότητά του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κώστας Παπαδάκης.

«Η αντεισαγγελέας που μας δέχθηκε, μας διαβεβαίωσε ότι παρακολουθεί το ζήτημα, έχοντας λάβει και τη σημερινή ανακοίνωση της ΕΕΔΑ, και θα επιληφθεί», κατέληξε ο δικηγόρος.

Διαβάστε ακόμα

«Εμφύλιος» στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Κουφοντίνα: Κατηγορίες για... αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά

Η Ένωση Εισαγγελέων για την εντολή αναγκαστικής σίτισης του Δημήτρη Κουφοντίνα


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.