Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρόκειται για σύνδρομο, το οποίο εμφανίζεται σε άτομα που έχουν νοσήσει από κορονοϊό είτε χωρίς συμπτώματα είτε με πολύ ήπια - συνήθως 4 με 6 εβδομάδες μετά.

Σημειώνεται πως ρτο παιδί εμφανίζει υψηλά αντισώματα COVID, ενώ τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο Ωνάσειο, γιατί χρειάστηκε υποστήριξη από ειδικο μηχάνημα.

Αυτή την ώρα νοσηλεύεται σε απλή ΜΕΘ του Αγλαΐα Κυριακού, με την κατάστασή του να βελτιώνεται.

Τι είναι το MIS-C πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο

Το MIS-C πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά μοιάζει με τη νόσο Καβασάκι, και είχε ανησυχήσει για πρώτη φορά την επιστημονική κοινότητα πέρσι την άνοιξη, όταν εντοπίστηκε αρχικά στις ΗΠΑ.

Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει, προς το παρόν, στο κατά πόσο υπάρχει αιτιολογική συσχέτισή του συνδρόμου με την Covid-19, πέραν της χρονικής.

Τα συμπτώματα του εν λόγω συνδρόμου - που συνήθως εμφανίζονται σε παιδιά και νέους χωρίς υποκείμενα νοσήματα - διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή, αλλά γενικά μοιάζουν με εκείνα της σπάνιας νόσου Καβασάκι, η οποία προκαλεί κυρίως φλεγμονή στα τοιχώματα των αρτηριών και των άλλων αιμοφόρων αγγείων, κάτι που σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε θάνατο.

Άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι πυρετός, πόνοι στην κοιλιά, εμετοί, διάρροια, εξανθήματα στο δέρμα, κόπωση και άλλα.

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός: Παράταση του lockdown μία εβδομάδα στην Αττική εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Μόσιαλος: Αυτά είναι τα έξι εμβόλια 100% αποτελεσματικά για προστασία από νοσηλεία ή θάνατο

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA