Μενού
  • Α-
  • Α+

Όσο η χώρα διανύει το τρίτο κύμα της πανδημίας, Έλληνες τουρίστες περνούν τα σύνορα για μερικές ώρες ανεμελιάς στην γείτονα χώρα, την Βουλγαρία, και το χιονοδρομικό της κέντρο, το Μπάνσκο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, Mega. Υπενθυμίζεται, ότι στην Ελλάδα τα χιονοδρομικά κέντρα είναι κλειστά. 

Για να ταξιδέψει κάποιος σε άλλη χώρα, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει υποβληθεί σε μοριακό τεστ κορονοϊού PCR μέχρι και 72 ώρες πριν ταξιδέψει και να διαθέτει το ταξιδιωτικό έντυπο PLF.

Η Βουλγαρία είναι η μόνη χώρα με ανοιχτά τα χιονοδρομικά, ενώ η καραντίνα είναι άγνωστη λέξη για τους ταξιδιώτες.

Σημειώνεται, ότι την Πέμπτη η Βουλγαρία είχε 1.822 νέα κρούσματα, ενώ συνολικά οι ασθενείς με κορονοϊό έχουν φτάσει σχεδόν τους 245.000, τη στιγμή που στην Ελλάδα με 3,5 εκατομμύρια περισσότερο πληθυσμό, τα χθεσινά κρούσματα ήταν 1.783, ενώ τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 186.400. Είναι δηλαδή αισθητά λιγότερα.

Αν και τα κρούσματα είναι αυξημένα στην γειτονική χωρά, τέσσερις μήνες μετά, οι εστιάτορες ετοιμάζονται να ανεβάσουν ρολά 1 Μαρτίου για το Παγκοσμιο Πρωτάθλημα σκι στο Μπανσκο.

Το άνοιγμα της εστιάσης αναμένεται να προσελκύσει ακόμα περισσότερους Βορειοελλαδιτες με τα ταξιδιωτικά πρακτορία να έχουν ηδη ετοιμα πακετα προσφορών για το Μπανσκο.

Αν και ο ρυθμός εμβολιασμού στη γειτονική χωρα είναι χαμηλός και μέχρι τώρα ανέρχεται στο 2,1% του πληθυσμού, με τα χιονοδρομικά ανοιχτά και αρκετά πιο χαλαρά μέτρα, η Βουλγαρία αποτελεί πόλο έλξης για αρκετούς τουρίστες που είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν και να την επισκεφτούν.

Διαβάστε ακόμα: 

Ο «χάρτης» του κορονοϊού: 790 κρούσματα στην Αττική, τα 212 στο κέντρο της Αθήνας

Κορονοϊός: 1.790 νέα κρούσματα - 371 οι διασωληνωμένοι και 29 νέοι θάνατοι

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA