Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Λιγνάδης: Αυτός που με κατηγόρησε για βιασμό ήθελε να γίνει μοντέλο - τραγουδιστής στυλ Ρουβά

«Όλα είναι κατασκευασμένα καταρχάς στο “εργαστήριο” του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ)» υποστήριξε στην απολογία του ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Όπως ισχυρίστηκε, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, από τη στιγμή που ανέλαβε διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, βρίσκονταν σε ιδεολογική αντίθεση με το πρόσωπό του. «Δεν μου συγχωρήθηκε η αγάπη στην πατρίδα, στην ιστορία» είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης

Μάλιστα, αναφερόμενος στο δημόσιο κάλεσμα μέσω social media από τους δικηγόρους τον μηνυτών του, ο κ. Λιγνάδης είπε πως «επειδή δεν έγινε καμία καταγγελία, τα κατασκεύασαν οι ίδιοι οι δικηγόροι».

«Ήθελε να γίνει famous σαν τον Ρουβά»

Σχετικά με τον βιασμό του 25χρονου σήμερα νεαρού, ο σκηνοθέτης υποστήριξε ότι ίσως τον κατηγόρησε «επειδή δεν μπόρεσε να γίνει στη ζωή του, όπως μου είχε πει, αυτό που ήθελε, ένα μοντέλο - τραγουδιστής στυλ Ρουβάς».

Μάλιστα, του είχε στείλει μήνυμα μέσω ενός μέσου κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας ότι ήθελε να γίνει «famous», φέρεται να είπε ο σκηνοθέτης, αρνούμενος κατηγορηματικά ότι ήρθε στο σπίτι ο 25χρονος. 

«Υπάρχει site στο διαδίκτυο, το οποίο ονομάζεται “spitishoot.com”, και εδώ και πολλά χρόνια είχε φωτογραφήσει σπίτια -επωνύμων και είχε φωτογραφήσει όλους τους χώρους και του δικού μου σπιτιού, προκειμένου να καταδείξει τον τρόπο ζωής τους. Έχω αναρτήσει και ο ίδιος φωτογραφίες του σπιτιού μου καθώς και της θέας από αυτό σε λογαριασμούς μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» είπε απαντώντας στο πως ήξερε ο καταγγέλλων για την θέα του σπιτιού του και την γάτα του.

«Στις φωτογραφίες με παιδιά είμαι εγώ σε παιδική ηλικία»

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ρωτήθηκε για σειρά φωτογραφιών στο σπίτι του που απεικονίζουν παιδιά, αλλά και για ανάρτηση μιας από τις φωτογραφίες που απεικονίζει ένα ανήλικο αγόρι που είναι γυμνό και φοράει το εσώρουχό του, με υψωμένο το δεξί του χέρι.

«Όταν ο παππούς μου Δημήτριος Λιγνάδης ο οποίος ήταν αρχιτέκτονας, ήρθε από τη Σμύρνη, έφερε κάποιους πίνακες και αυτός είναι ένας από αυτούς. Είναι ένας πίνακας του 1800 κάτι και είναι ένα από τα πιο συγκινησιακά μου κειμήλια. Είναι το μόνο που μου θυμίζει τον παππού μου, τον Δημήτρη. Οι φωτογραφίες πάνω σε ένα ταμπλό στις οποίες φαίνονται κάποια παιδιά, απεικονίζουν εμένα σε παιδική ηλικία», υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτριας.

«Κατασκευασμένα, πολιτικές σκοπιμότητες»

Πίσω από από τις καταγγελίες σε βάρος του, ο Δημήτρης Λιγνάδης είδε πολιτικές σκοπιμότητες: «Καταρχάς και για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις (πριν από τις εκλογές είχα καταφερθεί πολιτικά εναντίον της τότε κυβέρνησης), δεύτερον επειδή προέβην σε δυο εμβληματικές για εμένα ενέργειες, στην ονοματοδοσία μιας αίθουσας του Εθνικού Θεάτρου με το όνομα «Ελένη Παπαδάκη» και στην κατάργηση τής μέχρι τότε «Πειραματικής Σκηνής» όπου ήταν προσανατολισμένη στην αποδόμηση και στον μοντερνισμό και στην θέση της, την ίδρυση Ερευνητικής Σκηνής για το Αρχαίο Δράμα. Δεν μου συγχωρέθηκε η αγάπη μου στην Πατρίδα, στην Ιστορία» φέρεται να είπε, καταλήγοντας ότι υπήρξε ενόχληση επειδή στην παράσταση «Πέρσες» κατά την «υπόκλιση φίλησα το ομοίωμα του Παρθενώνα και για το λόγο αυτό μου έγινε bullying από τα αριστερίζοντα media».

Αναφερόμενος στη γνωριμία του με τον 23χρονο, που υποδείχθηκε ως θύμα του Δημήτρη Λιγνάδη από τον Βασίλη Κ. (σσ: πρώτο μηνυτή), είπε, πως τον γνώρισε σε μια παράστασή του από κοινούς φίλους. «Γνώριζα ότι ο (…) προερχόταν από μια κατεστραμμένη οικογένεια, όπως έλεγε ο ίδιος. Ο (…) τότε βαφόταν, δεν το αναφέρω αυτό ως μεμπτό. Προσπαθούσε να επιδείξει την σεξουαλική του ταυτότητα, που συνίστατο στην έντονα θηλυκή εμφάνιση. Αυτό όμως δεν το θεωρώ αρνητικό στοιχείο του χαρακτήρα του. Δεν θυμάμαι εάν του είχα κάνει φιλοφρόνηση για την εμφάνισή του δεν το αποκλείω όμως κιόλας. Δεν είχα ποτέ σεξουαλική σχέση μαζί του», υποστήριξε.

«Δεν είμαι σαν τους άλλους ηθοποιούς, κάνω παρέα με μια τρελή που γνώρισα στο Σύνταγμα»

Ο σκηνοθέτης σημείωσε ότι δεν είναι «σαν τους άλλους ηθοποιούς» και είπε στην ανακρίτρια: «Δεν κάνω παρέα μόνο με ανθρώπους του σιναφιού μου, μπορώ να κάνω παρέα και με ανθρώπους που γνώρισα σε ένα παγκάκι, όπως και με μια τρελή που έχω γνωρίσει στο Σύνταγμα, πράγμα που έχει συμβεί. Μπορεί να φύγω από μια παρέα ηθοποιών, και να πάω να πιω μια μπάρα με κάποιον που κάθεται σε ένα παγκάκι. Μου αρέσει να γνωρίζω κόσμο και να ξεφεύγω από τα στερεότυπα. Αυτό πολλές φορές είναι και παρερμηνεύσιμο. Φανταστείτε ότι εγώ ενώ έχω μια βεράντα που βλέπει θάλασσα, μπορεί να πάω να πιω τον φραπέ μου στο πεζούλι του Αγίου Παύλου ή στο Σταθμό Λαρίσης. Στα γηπεδάκια του Σταθμού Λαρίσης έπαιζα μπάλα, μέχρι πριν από δυο χρόνια, με όλους τους αλλοδαπούς».

«Είμαι αμφιφυλόφιλος»»

Ερωτόμενος για την σεξουαλική του ταυτότητα, αυτοπροσδιορίστηκε ως αμφιφυλόφιλος, ο οποίος είχε σχέσεις και με τα δύο φύλα, αλλά ποτέ με ανηλίκους.

«Με τον (…), δεν είχα ποτέ τέτοιου είδους επαφές. Μείναμε μαζί, όταν μια μέρα αρχές του 2016, μου χτύπησε την πόρτα, με μια βαλίτσα στο χέρι και είπε «δεν έχω που να μείνω, με έδιωξαν οι δικοί μου» και του είπα «μπες, αλλά θα μείνεις στον καναπέ μου, όχι στο κρεβάτι μου». Νομίζω ότι έμεινε τρεις μέρες το πολύ. Δεν θυμάμαι να έχω βγάλει φωτογραφίες στο σπίτι μου μαζί του. Μπορεί να είχα στείλει σε εκείνον φωτογραφία από το σπίτι μου», είπε.

«Με ερωτεύτηκε»

Αναφερόμενος στην σχέση που είχε με τον ηθοποιό - τραγουδιστή που κατέθεσε σε βάρος του, ο σκηνοθέτης ανέφερε: «Κάναμε παρέα, τον εκτιμούσα, με ερωτεύτηκε πολύ, πήγαινα σπίτι του και κάποια στιγμή χωρίσαμε. Ψεύδεται ασυστόλως όταν λέει ότι διατηρούσα εξωσχολικές σχέσεις με παιδιά του Αρσάκειου το 1999 - 2000. Εγώ στο Αρσάκειο εργάστηκα από το 1993 περίπου έως το 2001, γιατί το 2002 πήγα στο Κολλέγιο όπου εργάστηκα για τρία χρόνια. Και στα δυο σχολεία είχα το εργαστήριο θεάτρου και έκανα μάθημα και σε αγόρια και σε κορίτσια». Ο ίδιος απέδωσε σε «κακώδη συμπλεγματισμό» την κατάθεση του ηθοποιού - τραγουδιστή σε βάρος του, «επειδή δεν έκανε την καριέρα που ήθελε».

«Έχει εμμονή με εμένα»

Αναφερόμενος τέλος στην 40χρονη που κατέθεσε σε βάρος του, ισχυρίστηκε: «Δεν την έχω απειλήσει, την έχω όμως προειδοποιήσει, ότι μετά τον πατέρα της, το επόμενο βήμα είναι η αστυνομία. Έχει εμμονή με εμένα πάθους και μίσους πια. Πήρα τρεις φορές τον πατέρα της και του είπα να κάνει κάτι να σώσει την κόρη του. Όσα λέει στην κατάθεσή της είναι νοσηρά ψεύδη από αρχή μέχρι κεραίας».

Διαβάστε Ακόμα 

Έφτασε στις φυλακές Τρίπολης ο Δημήτρης Λιγνάδης

Υπόθεση Λιγνάδη: Αυτό είναι το σκεπτικό των δικαστών για την προφυλάκισή του


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.