Μενού
  • Α-
  • Α+

«Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που έγιναν δύο μηνύσεις από δύο ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό, δεν ήρθαν οι ίδιοι εδώ στην Ελλάδα. Ο ένας μιλούσε για μια πράξη πριν 25 χρόνια, και ο άλλος για μια πράξη του 2010. Γι’ αυτές τις μηνύσεις είναι υποχρεωτικό να γίνει μια προανάκριση, να ελεγχθεί η βασιμότητα των μηνύσεων. Αυτό το κάνει συνήθως ο εισαγγελέας ή το δίνει στο αστυνομικό τμήμα της οικίας του υπόπτου ώστε να δούμε αν αξίζει να ασκηθεί η ποινική δίωξη. Είναι βασικό να κληθεί ο ύποπτος σε αυτή τη φάση, κάτι που σε αυτή την υπόθεση δε συνέβη» είπε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα».

«Αυτό είναι μία επιλογή που υποκρύπτει υπόγειες διαδρομές, κατασκευή. Η στόχευση Λιγνάδη, η αποδοχή από τη δικαιοσύνη παρανόμων ενεργείων, χωρίς να μπορώ να έχω στοιχεία να δω τι έχει συμβεί. Κρύβεται αυτό το ακραίο πολιτικό θρίλερ που είδαμε με τη συμμετοχή του κ. Λιγνάδη, την κ. Μενδώνη και την κυβέρνηση; Και απέναντι μερίδα της αντιπολιτεύσεως; Κρύβεται κάτι άλλο πιο βαθύ;» διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς για το τι σχέση έχουν οι μάρτυρες που έχουν καταγγείλει ότι υπέστησαν βιασμό από τον Δημήτρη Λιγνάδη με οποιεσδήποτε πολιτικές σκοπιμότητες ο Αλέξης Κούγιας είπε: «Δεν έχουμε παιδιά που κάνουν τις καταγγελίες. Ο ένας είναι 40 χρονών, ο δεύτερος και είναι 30 πλέον χρονών και ο τρίτος είναι ένας Αιγύπτιος που είναι 21 ετών. Όταν λοιπόν έχουμε αυτή την υποδομή και η δικαιοσύνη δεν έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει την προσωπικότητα κάποιου που καταγγέλλει. Η δικαιοσύνη λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο και σέβεται το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου. Εδώ το καταρράκωσαν όλοι, από τον εισαγγελέα, την ανακρίτρια κτλ. Είναι ντροπή για τη δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος. «Σε λίγες ώρες, σε λίγες μέρες, η υπόθεση αυτή θα καταρρεύσει» εκτίμησε ο κ. Κούγιας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA