Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Οργισμένη δήλωση Κούρτοβικ: Ψεύδονται - Ο Κουφοντίνας έχει απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη

Με δημόσια δήλωσή της, η δικηγόρος, Ιωάννα Κούρτοβικ, απαντά σε όσους εγκαλούν τον απεργό πείνας - και καταδικασμένο για τη δράση του στη «17 Νοέμβρη» - Δημήτρη Κουφοντίνα ότι δεν έχει ασκήσει τις νόμιμες διαδικασίες για το αίτημά του.

Αφήνοντας αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης στην υπόθεση της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, η κυρία Κούρτοβικ περιγράφει τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί, κάνοντας λόγο για νομικές αυθαιρεσίες και κυβερνητική άποψη του «έτσι θέλω, έτσι κάνω».

Αναλυτικά η δημόσια δήλωσή της:

Προς κάθε ενδιαφερόμενο

Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους

Εδώ και δυο ημέρες με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις κυβερνητικών στελεχών, του ίδιου του πρωθυπουργού, αλλά και «φορέων της κοινωνίας των πολιτών» (εντελώς τυχαία, στην ίδια γραμμή),  εγκαλείται ο κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας ότι  δεν έχει ασκήσει τις νόμιμες διαδικασίες για την μεταφορά του στον Κορυδαλλό και ότι ο ίδιος διαλέγει την αυτοχειρία!     

Ψεύδονται.Και οφείλουμε να επισημάνουμε  τα ακόλουθα:

Αμέσως μετά την μεταγωγή του στον Δομοκό, ο κρατούμενος κατέθεσε στην γραμματεία αίτηση για την μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, σύμφωνα με όσα πρόβλεπε ο ν. 4760/20,  η οποία όπως μας  διαβεβαίωσαν από το κατάστημ διαβιβάστηκε στο Υπουργείο, την 11/1/2021 με αριθμό πρωτοκόλλου 23624.

Η αίτηση αυτή μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί.

Η προσβολή  στη Δικαιοσύνη μιας απόφασης μεταγωγής της ΚΕΜ προβλέπεται από το άρθρο 9 παρ.4 του Σωφρονιστικού Κώδικα, όταν ο κρατούμενος έχει δύο  φορές αρνητική απόφαση στην αίτηση (του) για μεταγωγή (ποιος είπε ότι οι κρατούμενοι δεν ζητούν την μεταφορά τους σε άλλη φυλακή;): 

-όχι όταν την μεταγωγή αποφασίζει η ίδια η ΚΕΜ, αυτεπάγγελτα,

- όχι πολύ περισσότερο όταν την αποφασίζει η Γεν.Γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής ,

- όχι όταν  το αρμόδιο Δικαστήριο, είναι το Δικαστήριο του Βόλου που είχε  το θάρρος, με παρότρυνση δημόσια του  σημερινού  πρωθυπουργού  να «σταθεί στο ύψος του»  και να ανατρέψει απόφαση του  Αρείου Πάγου, αυτήν του δικαίωνε το αίτημα για άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα,  

- όχι όταν τα  αρμόδια για τις  διοικητικές αποφάσεις  διοικητικά δικαστήρια έχουν πλήρη άγνοια από σωφρονιστικό κώδικα  και δεν έχουν ούτε το σώμα των προσβαλλόμενων αποφάσεων,

- όχι όταν το Πρωτοδικείο της Λαμίας  (αναρμόδιο έτσι κι αλλιώς με  το  νόμο),  αν δεν νοιώθει κι αυτό την επιταγή ότι «πρέπει να σταθεί στο ύψος του»  θα στέκει αμήχανο μπροστά στο δέος μιας πολιτικής απόφασης, που αγγίζει όχι μόνον τον πρώην περιφερειάρχη του, αλλά την ίδια την κεντρική αρχή εξουσίας της χώρας τον πρωθυπουργό.

Το νέο  non paper  στα μέλη της ΝΔ για διαχείριση της προοπτικής ενός νεκρού απεργού πείνας, με την προτροπή «να λέτε ότι δεν έχει απευθυνθεί στην Δικαιοσύνη», παραπλάνησε ακόμη και τον πρωθυπουργό.

Θα έπρεπε οι  επιτελείς της ομάδας προπαγάνδας να διαβάζουν το νόμο πριν τολμήσουν να τον χρησιμοποιούν, για να μην γελοιοποιούν  τα στελέχη του  κόμματος .

Η , μήπως, η κυβερνητική δικαιοκρατική άποψη του «έτσι θέλω, έτσι κάνω», υπερισχύει και νομιμοποιεί κάθε αυθαιρεσία;   

Ακόμη και την βαρβαρότητα μιας θανατικής ποινής; 

Αθηνα,  28/2/2021

Ιωάννα Κούρτοβικ

Δικηγόρος

Διαβάστε ακόμα

Συγγενείς θυμάτων τρομοκρατίας: Ζητάμε από τον Κουφοντίνα να ζήσει - Το κράτος δικαίου δεν εκβιάζεται

Ασκήσεις ισορροπίας με τον Κουφοντίνα- Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να υποχωρήσει


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.