Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κούγιας για απόρριψη αιτήματος Λιγνάδη: Είναι το πιο παράνομο που έχω δει ποτέ στη ζωή μου

Την έντονη αγανάκτιση του ίδιου - αλλά και του πελάτη του, Δημήτρη Λιγνάδη - εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας, κάνοντας λόγο για «διαδικασία κονιορτοποιήσεως του τεκμηρίου αθωότητας».

Μετά την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη στις φυλακές της Τρίπολης με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στον Alpha, όπου και τόνισε πως η διαδικασία ακυρότητας έπρεπε να κριθεί πριν την απολογία του κατηγορούμενου.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως «και εγώ και ο κύριος Λιγνάδης είμαστε αγανακτισμένοι από το περιεχόμενο του βουλεύματος, γιατί συνεχίστηκε και στο στάδιο του συμβουλίου η ίδια διαδικασία της κονιορτοποίησεως του τεκμηρίου αθωότητας και της αποδοχής καταγγελιών, οι οποίες δεν θα είχαν καμία αποτελεσματικότητα εναντίον του κύριου Λιγνάδη».

Σημειώσε πως «στο βούλευμα μιλούν οι δικαστές που το έβγαλαν, αλλά ο κατηγορούμενος είναι το κεντρικό πρόσωπο σε μια δίκη», ενώ προσέθεσε πως «δεν είναι δυνατόν το βούλευμα να λέει ότι ακόμα και αν πήγαινε στην προανάκριση και έδινε τα στοιχεία, πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα ήταν, όταν τα στοιχεία τα δώσαμε 3 ώρες στην ανακρίτρια».

«Η ένσταση ακυρότητας αφορά τη διαδικασία και ήταν γιατί του άσκησαν δίωξη χωρίς να τον καλέσουν να πει την άποψή του. Δεν μπορούσαν να κριθούν τα στοιχεία που δώσαμε.

Η διαδικασία της ακυρότητας έπρεπε να κριθεί πριν από την απολογία του κατηγορουμένου, που δώσαμε τα στοιχεία, γιατί εάν δεχόταν το συμβούλιο την ένσταση ακυρότητας, αυτομάτως θα έμενε ελεύθερος, αυτομάτως θα έπρεπε να γίνει η διαδικασία από την αρχή.

Για μια περίπτωση δεν επιτρέπει ο κώδικας να γίνει αυτή η διαδικασία και αφορά όταν κάποιος συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι το πιο παράνομο που έχω δει ποτέ στη ζωή μου», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Διαβάστε ακόμα

Δημήτρης Λιγνάδης: Αυτό είναι το κελί που κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης

Στην αντεπίθεση ο δικηγόρος του θύματος: Πού είναι το κινητό του Λιγνάδη; - Να ελεγχθεί τι έκανε στο διαδίκτυο


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Βιασμός