Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΑΕΙ: Καταλήψεις σε Κομοτηνή και Ιωάννινα - Φοιτητές αντιδρούν στον νόμο Κεραμέως

Υπό κατάληψη τελούν, εδώ και λίγες ώρες, τα κτήρια της Πρυτανείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με τους φοιτητές να καλούν «το νομοσχέδιο Κεραμέως να μείνει στα χαρτιά».

Στην Κομοτηνή ομάδα φοιτητών εισήλθε και κατέλαβε το κτήριο, όπου στεγάζεται η Πρυτανεία εντός της Πανεπιστημιούπολης του Δημοκριτείου, ενώ επέδωσε επιστολή, από την οποία προκύπτει ότι ο λόγος της συγκεκριμένης κίνησης είναι ο ψηφισθείς νόμος για τη μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί εντάση ή πρόκληση φθορών στο υπό κατάληψη κτήριο, ενώ τα μέλη της συνέλευσης κατάληψης πέταξαν τρικάκια που μεταξύ άλλων έγραφαν: 

«Άμεση κατάργηση του χουντικού νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη / Έξω η συμμορία της ΕΛ.ΑΣ. από τις σχολές μας».

Παράλληλα, σε κατάληψη βρίσκεται και η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από ομάδες φοιτητών που αντιδρούν στο νέο νόμο, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Την ώρα που για το νέο αστυνομικό σώμα δίνονται 30.000.000 ευρώ, το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για το 2020 πήρε χρηματοδότηση 4.488.572 ευρώ και το 2021 θα υπάρξει περαιτέρω μείωση. Αυτά δεν τα λέμε από κάποια προσήλωση στον οικονομισμό, αλλά ακριβώς για να δείξουμε ότι είναι πολιτική επιλογή του κράτους να επενδύσει στην καταστολή αντί στην παιδεία», σημειώνεται σε ανακοίνωσή τους.

Διαβάστε ακόμα

Ο «Εύρυτος» και οι καταγγελίες για «εκλεκτική συγγένεια» με την ακροδεξιά

Η Ένωση Εισαγγελέων για την εντολή αναγκαστικής σίτισης του Δημήτρη Κουφοντίνα


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.