Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ίδιος ο κ. Λιβαθινός σε δηλώσεις του στο protothema.gr διέψευσε ότι έχει ήδη παραιτηθεί. «Δεν συνηθίζω να κάνω δηλώσεις. Το μόνο που θα πω είναι πως δεν έχω παραιτηθεί από την δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου» δήλωσε προσθέτοντας ωστόσο πως «δεν μπορεί να γνωρίζει αν κάτι τέτοιο συμβεί αργότερα».

Τελικά όμως όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Στάθης Λιβαθινός αναμένεται όντως να υποβάλει την παραίτησή του, μία πρόθεση για την οποία έχει ενημερωθεί και η διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της Δηώς Καγκελάρη, Διευθύντριας της Δραματικής Σχολής, η οποία ανέφερε στο lifo.gr πως: «Ο Στάθης Λιβαθινός δεν έχει υποβάλει ακόμα την παραίτησή του, θα την υποβάλει αύριο το πρωί. Στην παραίτηση οδηγείται μετά από καταγγελίες των σπουδαστών για αυταρχική συμπεριφορά. Η διάσταση που δημιουργήθηκε μεταξύ των σπουδαστών και του κ. Λιβαθινού είναι αγεφύρωτη. Η Σχολή συνεχίζει τη λειτουργία της με διαφάνεια και σεβασμό προς τους καθηγητές και τους σπουδαστές και με ανοιχτό το παράθυρο του διαλόγου».

Αφορμή για τις εν λόγω εξελίξεις στάθηκε μία επιστολή των Σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου που έκαναν λόγο για κακοποιητικές συμπεριφορές από καθηγητές τους.

Στην επιστολή ανάμεσα σε άλλα έγραφαν:

«Εμείς οι ίδιες και οι ίδιοι, άλλες περισσότερο, άλλοι λιγότερο, άλλοι ευτυχώς καθόλου, έχουμε βιώσει αντίστοιχα περιστατικά - τα οποία δυστυχώς δεν έχουμε μπορέσει να αρθρώσουμε λόγω φόβου μήπως εμείς κάτι δεν καταλάβαμε καλά και μήπως μελλοντικά στιγματιστούμε. Αυτό που έγινε μας δίνει ελπίδα ότι κάτι αλλάζει: η ”άγνοια” ενός νέου φοιτητή δεν μπορεί να δίνει πάτημα σε διδάσκοντες να συμπεριφέρονται ως αυθεντίες, κακοποιητικές συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές ως μέθοδοι εκπαίδευσης ή ως τεχνικές εξάσκησης νέων δημιουργών. Η βία είναι βία».

Η επιστολή αυτή προκάλεσε την αντίδραση καθηγητών και της διευθύντριας της Σχολής που ζήτησαν να γίνουν οι σχετικές διευκρινίσεις, πράγμα που και συνέβη σε μία τηλεδιάσκεψη μεταξύ φοιτητών και καθηγητών της Δραματικής Σχολής.

Διαβάστε επίσης: Μπουγιούρης κατά Λιβαθινού: Ήσασταν χυδαίος - Σας φτύνω κατάμουτρα για τον πόνο και το τραύμα που μου προκαλέσατε

Οι σπουδαστές του τμήματος υποκριτικής κατηγόρησαν τον Στάθη Λιβαθινό για αυταρχική, προσβλητική συμπεριφορά και τη δημιουργία κλίματος φόβου, με αποτέλεσμα να του ζητηθεί από τη διοίκηση της σχολής η παραίτησή του.

Μάλιστα είναι μεγάλο το παρασκήνιο, καθώς είναι σε εξέλιξη συνεχείς διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκομένων για το πως θα γνωστοποιηθεί η παραίτηση του κ. Λιβαθινού, με πληροφορίες να αναφέρουν πως είναι πιθανό να γνωστοποιηθεί σε κοινή δήλωση.

Διαβάστε ακόμα

Σπύρος Μπιμπίλας: Θα απαγορευθεί διά ροπάλου οντισιόν παρουσία μόνο δύο ατόμων

Υπόθεση Λιγνάδη - Αποσύρεται χορηγία στην Στεφανίδου: «Διαφωνούμε με την πολιτική της εκπομπής»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA