Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει αυτή την ώρα η είδηση της νέας διαγραφής αναρτήσεων, που αφορούν την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, από την πλατφόρμα του Facebook.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν ήδη καταγγελθεί δύο διαγραφές αναρτήσεων φωτογραφιών απο τη χθεσινή πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας στην Αθήνα.

Η πρώτη διαγραφή αφορούσε ανάρτηση του γνωστού φωτογράφου και προέδρου της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Μάριου Λώλου.

Στο μήνυμα αιτιολόγηση της διαγραφής, το Facebook αναφέρει:

«Αυτό συμβαίνει επειδή δημοσιεύσατε παλιότερα κάτι που δεν ακολουθούσε τους όρους της κοινότητάς μας. Η δημοσίευση αυτή παραβιάζει τους όρους μας σε ό,τι αφορά τα επικίνδυνα άτομα και τις επικίνδυνες οργανώσεις, επομένως δεν μπορεί να τη δει κανείς άλλος».

Σήμερα, διαγράφηκε ακόμη μία ανάρτηση φωτογράφου, του Λευτέρη Παρτσάλη, όπως ο ίδιος δημοσιοποίησε με νέα ανάρτησή του.

Αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τόσο χρήστες του Facebook, όσο και άλλων μέσων όπως το Twitter, αναπαράγουν τις αναρτήσεις που διαγράφηκαν, ενώ σχολιάζουν και την πολιτική του Facebook, κάνοντας λόγο για λογοκρισία και παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης.

https://twitter.com/savvaskarma/status/1366660709166313472?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/Platform4A_S_E/status/1366590161597956098?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/GTrapeziotis/status/1366630608030597122?ref_src=twsrc^tfw

Τι έχει απαντήσει το Facebook

Γιατί διαγράφονται σχόλια που αφορούν στον Δημήτρη Κουφοντίνα απάντησε το Facebook στην εφημερίδα «Αυγή» το περασμένο Σάββατο.

«Οι τρομοκράτες, οι βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες και οι οργανώσεις μίσους δεν έχουν θέση στο Facebook και το Instagram. Σύμφωνα με την πολιτική μας για τα Επικίνδυνα Άτομα και Οργανώσεις, απαγορεύουμε σε μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως ο κ. Κουφοντίνας, να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μας, καθώς επίσης, αποκλείουμε δημοσιεύσεις που επιδοκιμάζουν ή υποστηρίζουν αυτά τα άτομα και τις ενέργειές τους κάθε φορά που λαμβάνουμε σχετική γνώση», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, από σε ανακοίνωση της πλατφόρμας.

Διαβάστε ακόμα

Κούρτοβικ: Ο Κουφοντίνας βρίσκεται στα όρια ζωής και θανάτου

Κανέλλος: Δέχτηκα παρενόχληση στα 13 μου - Μου ζήτησε να βρεθούμε με λεφτά

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA