Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, κλιμάκιο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε), που μετέβη στη Νίσυρο για επιτόπια έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το φαινόμενο δεν σχετίζεται με επαναδραστηριοποίηση του ηφαιστείου, το οποίο -όπως όλα δείχνουν- παραμένει εν υπνώσει.

Οι επιστήμονες καθησύχασαν τους κατοίκους και τοποθέτησαν ειδικό σταθμό παρακολούθησης της δραστηριότητας του ηφαιστείου.

Ειδικότερα, κλιμάκιο της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. επισκέφτηκε το νησί με σκοπό να πραγματοποιήσει αυτοψία, παρατηρήσεις και εκτίμηση της επικινδυνότητας των φαινομένων ρωγματώσεων και βυθίσεων που εκδηλώνονται στην περιοχή Λακκί του πυθμένα της καλδέρας της Νισύρου, καθώς και των ρωγματώσεων και καταπτώσεων βραχοτεμαχών που σημειώθηκαν στην περιοχή της Ιεράς Μονής Παναγίας Σπηλιανής στο Μανδράκι.

 

Από τις νέες παρατηρήσεις, μετρήσεις και καταγραφές, επιβεβαιώθηκε η παλαιότερη εκτίμηση ότι το φαινόμενο δεν συνδέεται και δεν σχετίζεται με φαινόμενα επαναδραστηριοποίησης του ηφαιστείου.

Η Νίσυρος θεωρείται ένα κοιμώμενο ενεργό ηφαίστειο. Μεταξύ 1996-97 σημειώθηκε μια μικρή σεισμική δραστηριότητα, αλλά έκτοτε δεν καταγράφηκε κάτι αξιόλογο.

 

Φωτογραφίες: Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών

Διαβάστε ακόμα:

Εξαφάνιση Lamanif: Συνελήφθη η γυναίκα που κατηγορείται ότι τον εκβίαζε

Εθνικό Θέατρο: Ο Στάθης Λιβαθινός ζήτησε συγγνώμη

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA