Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα είναι πολύ μεγάλος σήμερα, εξέλιξη που προκαλεί προβληματισμό, δοθέντος ότι η Αττική και αρκετές άλλες περιοχές είναι σε lockdown.

Συναγερμός για την κατάσταση στην Αττική

Ειδικό σχέδιο για την ενίσχυση του ΕΣΥ στην Αττική, αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο Τετάρτη από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και οι τελευταίες λεπτομέρειες συζητήθηκαν σε ειδική σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού.

Επίσης, εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση. 

Υπενθυμίζεται ότι στην Αττική οι ΜΕΘ είναι γεμάτες και το ΕΣΥ στα όριά του.

Έρχονται αλλαγές στις μετακινήσεις;

Στοχευμένες παρεμβάσεις, από μια εργαλειοθήκη που υπάρχει στο γραφείο του πρωθυπουργού και η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει είναι ante portas  καθώς ακόμα και ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι «αυτό που ζούμε δεν είναι lockdown». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όποια νέα μέτρα θα τα ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αύριο το απόγευμα, μετά την έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων που θα προηγηθεί, παράλληλα με τις κινήσεις ενίσχυσης των νοσοκομείων της Αττικής που δρομολογούνται.

Εισηγήσεις υπάρχουν επί τάπητος για την αναπροσαρμογή ορισμένων μέτρων, όπως για παράδειγμα τη χαλάρωση κάποιων και την ταυτόχρονη αυστηροποίηση κάποιων άλλων. Σε κάθε περίπτωση, είναι δύσκολο να υπάρξουν εντελώς νέα μέτρα, αντίθετα η κυβέρνηση θα δουλέψει πάνω στον καμβά των υπαρχόντων. 

Για παράδειγμα, μια επιλογή θα ήταν κάποιες σημειακές παρεμβάσεις στη «χωροταξία» των sms, πέραν του νέου αριθμού 13032 που θα ενεργοποιηθεί, όποτε ανοίξει το λιανεμπόριο. Σε αυτό το πλαίσιο, σκέψεις υπάρχουν για το εύρος εφαρμογής του sms 6 στο 13033, αλλά και του sms 2, αν και μένει να φανεί τι τελικά θα προκριθεί.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Ασφυκτικά γεμάτες οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής - Στα όρια το ΕΣΥ

Κορονοϊός: Η βραζιλιάνικη μετάλλαξη είναι δύο φορές πιο μεταδοτική

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA