Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 5 μέλη του κυκλώματος, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη 12 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.  

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν σχετικές πληροφορίες που είχαν για τη δράση του κυκλώματος, το οποίο φαίνεται πως δρούσε τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2019. Στην αποθήκη - εργοστάσιο εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένη γραμμή παρασκευής - συσκευασίας τσιγάρων, στην οποία εργάζονταν τα 12 μη συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης. Μάλιστα, είχαν φτιάξει εντός του εργοστασίου χώρους για τη διαμονή και σίτιση των εργαζόμενων, ώστε να μην μετακινούνται καθημερινά και με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούνταν οι πιθανότητες εντοπισμού τους.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην αποθήκη – εργοστάσιο, σε (2) οικίες και σε πρατήριο καυσίμων, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 10.712 κιλά καπνού, 7.877.000 τεμάχια τσιγάρων, πλήρως εξοπλισμένη γραμμή επεξεργασίας καπνού, πλήρως εξοπλισμένη γραμμή παρασκευής - συσκευασίας τσιγάρων, πλήθος μηχανημάτων και υλικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή και συσκευασία τσιγάρων, φορτηγό, τράκτορας, επικαθήμενο και (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, πιστόλι, περίστροφο με 2 σφαίρες, 2 κινητά τηλέφωνα με 5 κάρτες sim και 6.260 ευρώ.

Σε βάρος των μελών του κυκλώματος σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και λαθρεμπορία βιομηχανοποιημένων καπνών, των οποίων οι δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το δημόσιο υπερβαίνουν τα 150.000 ευρώ. Από τις κατασχεθείσες ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων προκύπτει ότι οι δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το δημόσιο ανέρχονται στα 3.823.259 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Διαβάστε ακόμα

Συναγερμός στις Αρχές: Εξαφανίστηκε η 16χρονη Παναγιώτα στην περιοχή του Ψυρρή

Τραγωδία στο Κερατσίνι: Αυτοκτόνησε 15χρονος μαθητής

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA