Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Στον Άρειο Πάγο ο Κούγιας για την υπόθεση Λιγνάδη: Έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης

Για πρωτοφανή υπόθεση στα δικαστικά χρονικά έκανε λόγο ο Αλέξης Κουγιας εισερχόμενος στον Αρείο Πάγο προκειμένου να καταθέσει τρεις αναφορές σε βάρος όλων των δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση Λιγνάδη.

«Το να καταδικάσεις κάποιον έστω και για λίγο να μείνει στη φυλακή είναι ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει ειδικά για έναν αθώο άνθρωπο» είπε φτάνοντας στον Άρειο Πάγο ο Αλέξης Κούγιας. «Πως προέβησαν σε τόσες παραλείψεις και κακή ερμηνεία των διατάξεων; Για ποιο λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή όταν καθημερινά αυτά που δεν έκαναν στην υπόθεση Λιγνάδη τα κάνουν σε άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του ηθοποιού που ακούω ότι τον έχουν καλέσει σε εξηγήσεις; Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν εξεδόθη ένταλμα σύλληψης. Ζητώ να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι έλληνες. Έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης. Θα πράξω το καθήκον μου και για πρώτη φορά θα το κάνω μέσω μίας πειθαρχικής διαδικασίας» είπε ο κ. Κουγιας συμπληρώνοντας ότι έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο.

Ο Αλέξης Κούγιας είπε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει στο ΕΣΡ κατ’ εντολήν του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά δεν απάντησε σχετικά με το εάν θα προσφύγει κατά της προσωρινής κράτησης του εντολέα του όπως είχε προαναγγείλει.

Διαβάστε ακόμα

«Πυρά» Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Κούγια: Οι ενεργειές του διαταράσσουν το κλίμα αμοιβαίου σεβασμού

Ο Κούγιας απαντά στους δικαστές: «Ο έντιμος, ανεξάρτητος και με θάρρος Δικηγόρος είναι ο απόλυτος βοηθός της Δικαιοσύνης»


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.