Μενού
  • Α-
  • Α+

Την παράταση του σχολικού έτους τον Ιούνιο και όχι στις διακοπές του Πάσχα εξετάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως διευκρίνισε, η παράταση θα διαρκέσει λιγότερο από ένα μήνα και «οι γονείς θα ενημερωθούν έγκαιρα, οι αποφάσεις δεν θα βραδύνουν. Όταν θα έχουμε τα δεδομένα θα πάρουμε τις αποφάσεις όπως έγκαιρα ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις για την μείωση της ύλης στην ΓΛυκείου».

Όσον αφορά στη Γ’ λυκείου, η Ζέττα Μακρή επανέλαβε ότι στόχος είναι οι πανελλήνιες να γίνουν στην ώρα τους, ότι η ύλη έχει μειωθεί ήδη κατά 30% και δεν θα γίνει άλλη μείωση.

Για το άνοιγμα των σχολείων, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακόμα εικόνα για το πότε θα γίνει και ότι θα πρέπει πρώτα να λάβουν το «πράσινο φως» από την επιτροπή των ειδικών. Σχετικά με τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία επεσήμανε πως το υπουργείο είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

Σε ότι αφορά τα ειδικά σχολεία ανέφερε πως λειτουργούν πάντοτε για λόγους ασφαλείας. 

Διαβάστε ακόμα

Πελώνη: Έρχονται αλλαγές στις μετακινήσεις – Κωδικός «6» μόνο με τα πόδια

Σκληρό lockdown ως την Καθαρά Δευτέρα και ψαλίδι στα sms- Δύσκολα στις 16/3 το λιανεμπόριο

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA