Μενού
  • Α-
  • Α+

Κοντά στις 2.500 αναμένεται να κινηθούν τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η εισήγηση της Επιτροπής είναι να «σφίξουν» ακόμα περισσότερα το υφιστάμενα μέτρα, δίχως όμως να εφαρμοστούν οριζόντια σε όλη την Ελλάδα. 

Ουσιαστικά με βάσει τα στοιχεία που υπάρχουν ως τώρα, απομακρύνεται το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown τύπου περσινού Μαρτίου, σε όλη την Ελλάδα.

Φαίνεται πως οριστικοποιείται η σκέψη τα επίπεδα κινδύνου στον χάρτη πλέον να είναι δύο και όχι τρία που είναι αυτή τη στιγμή, ώστε οι περιοχές να χωρίζονται σε υψηλού ή πολύ υψηλού κινδύνου.

Και το ωράριο της απαγόρευσης μετακίνησης φαίνεται να τροποποιείται. Έτσι αναμένεται τα Σαββατοκύριακα να δοθεί μια παραπάνω ώρα κυκλοφορίας και συγκεκριμένα η απαγόρευση να ισχύει από τις 19:00 το απόγευμα ως τις 05:00 το πρωί. Τις καθημερινές στις βαθιά κόκκινες περιοχές, εκτός Αττικής θα ισχύει και πάλι απαγόρευση κυκλοφορίας από 19:00 ως τις 05:00, ενώ στην Αττική από τις 21:00 ως τις 05:00.

Ουσιαστικά δηλαδή θα υπάρχουν περιοριστικά μέτρα «δύο ταχυτήτων». Απόψε στις 18:00 θα γίνουν οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας, σε συνέντευξη Τύπου στην οποία θα πάρουν μέρος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς,  αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύουν πιθανότατα ως και την Καθαρά Δευτέρα.

Αλλαγές στις μετακινήσεις με SMS

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκρίνεται το σενάριο η μετακίνηση με κωδικό «6» μόνο εντός ορίων Δήμου και χωρίς αυτοκίνητο, κάτι το οποίο ουσιαστικά επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ακόμα φαίνεται να έχει «κλειδώσει» η αυστηροποίηση της μετακίνησης με τον κωδικό «2» για ψώνια. Όπως όλα δείχνουν, θα ισχύσει χιλιομετρικός περιορισμός, ως και δύο χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας ή έστω εντός των ορίων του οικείου Δήμου. Η προοπτική αυτή είναι πιθανότερο να εφαρμοστεί μόνο στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Διαβάστε ακόμα

Πελώνη: Έρχονται αλλαγές στις μετακινήσεις – Κωδικός «6» μόνο με τα πόδια

Σκληρό lockdown ως την Καθαρά Δευτέρα και ψαλίδι στα sms- Δύσκολα στις 16/3 το λιανεμπόριο

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA