Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην εκπομπή «Το Πρωινό», μίλησε ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρος Μπιμπίλας και αναφέρθηκε στις καταγγελίες για παρενόχληση και κακοποίηση που ταλανίζουν τον τελευταίο καιρό το θέατρο. Μάλιστα ανέφερε ότι ένας άνθρωπος που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη ζωή και στην καριέρα του κατηγορείται κάτι που τον έχει κάνει να χάσει «τον ύπνο» του.

«Με θλίβει. Έχω χάσει τον ύπνο μου, γιατί είναι μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση να σκέφτεσαι ότι ένας άνθρωπος που ήταν δίπλα σου και που έχει παίξει ρόλο και στη ζωή μου και στην καριέρα μου αυτή τη στιγμή κατηγορείται και εγώ είμαι σ’ αυτή τη θέση και πρέπει να έχω μία πρέπει να έχω μία πολύ σαφή και σωστή στάση», δήλωσε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Στεναχωριέμαι. Τη μέρα που έγινε αυτό με τον Δημήτρη Λιγνάδη, με τον οποίο 40 χρόνια δεν είχα καμία επαφή από τα Στρουμφάκια μέχρι την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης,  που βρέθηκα εγώ να είμαι εκλεγμένος πρόεδρος του Σωματείου μας και ο Δημήτρης διορισμένος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, την οποία δεν προλάβαμε να υπογράψουμε. Εκείνο το βράδυ δέχθηκα τέτοια καταιγίδα αγάπης και ενώ ήμουν μόνος στο σπίτι, ένιωσα ότι μ’ έχει αγκαλιάσει όλη η Ελλάδα και κοιμόμουν μαζί με εκατομμύρια ανθρώπους και σκέφτηκα εκείνον το άνθρωπο που ήταν μόνος του μέσα σ’ ένα κελί», προσέθεσε.

Για το αν τον πείραξε ο χαρακτηρισμός «μέτριος ηθοποιός» που του απέδωσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, απάντησε:

«Καθόλου ούτε έδωσα σημασία και όπως είδατε δεν απάντησα. Αφού απάντησαν όλοι οι άλλοι γιατί ν’ απαντήσω εγώ».

«Έχω βιώσει πολύ αγάπη από τους παλιούς μου συναδέλφους και από τα καινούργια παιδιά και τους μαθητές μου που έκανα 10 χρόνια μάθημα στη σχολή. Όλοι οι παλιοί ηθοποιοί με αγκάλιασαν με τεράστια αγάπη γιατί είδαν στα μάτια μου ένα πολύ τίμιο παιδί που τους αγαπούσε και κάποιοι απ’ αυτούς έγιναν η οικογένειά μου», προσέθεσε.

Επίσης ο ηθοποιός μίλησε για το κυνηγητό που έχει δεχθεί από κανάλια, τα sites, του ραδιοφωνικούς σταθμούς, τις εφημερίδες και τα περιοδικά, όπου δέχεται περίπου 1.000 τηλεφωνήματα τη μέρα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα  ο Σπύρος Μπιμπίλας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για ένα περίεργο συμβάν που του έχει συμβεί σε εκπομπή που του ζήτησαν να τους μιλήσει κάποιος για τον ίδιο και τους πρότεινε τον Αλέξανδρο Πετρίδη επειδή τον θεωρεί τίμιο και άνθρωπο της οικογένειάς του και επειδή τους ξένισε η επιλογή, κόπηκε η εκπομπή

Επίσης μίλησε για τους σπουδαίους ανθρώπους που γνώρισε όπως η Σοφία Μπεκατώρου, με την οποία όπως είπε δουλεύουν και ένα concept πάνω στις κακοποιήσεις, αλλά και ο Σωτήρης Τσαφούλιας, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του και έκανε έναν νέο φίλο.

«Με πλησίασε μόνος του και βρήκα στο πρόσωπο του και στον λόγο του αυτό ακριβώς που έχω μέσα στο μυαλό μου. Έχει ακριβώς τις ίδιες ιδέες μ’ εμένα και την ίδια αντιμετώπιση ζωής μ’ εμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA