Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Lockdown: Τι αλλάζει στα SMS 2, 6 και 4 – Αλλαγές και στις ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Αυστηροποίηση των μέτρων ως τις 16/3 ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανακοίνωσε -όπως είχε προαναγγείλει το reader.gr- αυστηροποίηση για τα SMS 2 και 6 των κατ' εξαίρεση μετακινήσεων. 

Συγκεκριμένα στο SMS με τον κωδικό 2 για μετάβαση σε κατάστημα, αλλά και στο SMS 3, για μετάβαση σε τράπεζα, η μετακίνηση πρέπει να είναι εντός του οικείου Δήμου ή εντός 2 χλμ από την κατοικία. 

Για το SMS 6, για σωματική άσκηση, η μετακίνηση πρέπει να γίνεται πεζή ή με ποδήλατο. Δεν μπορεί αυτός που το στέλνει να πάει σε άλλη περιοχή. 

Ακόμα στο SMS 4, που αφορά κίνηση για παροχή βοήθειας, τα ελεγκτικά όργανα «εντέλονται να ζητάνε περαιτέρω διευκρινήσεις». 

Απαγόρευση Κυκλοφορίας

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές “πολύ αυξημένου κινδύνου”, τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας επιβάλλεται από τις 19:00 το απόγευμα με εξαίρεση την Αττική και τη Θεσσαλονίκη όπου η απαγόρευση ισχύει από τις 21:00. 

Στις περιοχές με «πολύ αυξημένο κίνδυνο» αναστέλλεται η χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων των ομάδων, εξαιρουμένων εκείνων που μετέχουν σε SuperLeague 1 και 2. Συνεχίζεται η δράση στις πρώτες επαγγελματικές κατηγορίες σε Μπάσκετ και Βόλεϊ αλλά και η φιλοξενία αγώνων ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αναστέλλονται όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα. 

Τέλος τα νέα μέτρα μπαίνουν σε ισχύ από το πρωί της Πέμπτης, εκτός από τη Λάρισα, όπου λόγω του σεισμού θα αρχίσουν να ισχύουν από το Σάββατο. 

Διαβάστε ακόμα

Πελώνη: Έρχονται αλλαγές στις μετακινήσεις – Κωδικός «6» μόνο με τα πόδια

Σκληρό lockdown ως την Καθαρά Δευτέρα και ψαλίδι στα sms- Δύσκολα στις 16/3 το λιανεμπόριο


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.