Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κουφοντίνας: Τον επισκέφθηκε παπάς στο νοσοκομείο με παρότρυνση του Αρχιεπισκόπου

Ιερέας φέρεται να επισκέφθηκε με παρότρυνση του Αρχιεπισκόπου τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνας στο Νοσοκομείο της Λαμίας.

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική ιστοσελίδα exapsalmos.gr ο παπάς πήγε στο Νοσοκομείο Λαμίας έπειτα από συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αλλά και τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών. 

Ο ιερέας φέρεται να πήγε στο νοσοκομείο κρατώντας με μια εικόνα του Αγίου Δημητρίου προσπαθώντας να πείσει τον καταδικασμένο για τη δράση του στη 17 Νοέμβρη, να εξομολογηθεί αλλά και να μεταλάβει.

Η ιστοσελίδα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μάλιστα πριν πάει ο π. Σεραφείμ Ζαφείρης στον Κουφοντίνα είχε ειδική επικοινωνία και ενημέρωση για το πως θα τον προσεγγίσει  από τον Σεβ. Φθιώτιδος Συμεών.

Αλλά και ο ίδιος ο Μακαριώτατος  Αρχιεπίσκοπος μίλησε με τον π. Σεραφείμ και τον ενθάρρυνε   να επισκεφτεί τον φυλακισμένο απεργό πείνας.  Ο Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρης είναι ένας εξαίρετος κληρικός  και  στενός συνεργάτης του Αγίου Φθιώτιδος, υπεύθυνος και της νεοσυσταθείσας υπηρεσίας αντιμετωπίσεως αιρέσεων και συντονισμού του Θείου κηρύγματος της Μητροπόλεως  και συγχρόνως είναι Πνευματικός του παραρτήματος της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ».

Ο π. Σεραφείμ με τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου  και του Σεβ.  Φθιώτιδος στα χέρια του και στην καρδία του  επισκέφθηκε τον κ. Κουφοντίνα με την ιδιότητα του Πνευματικού. Του μίλησε, του κόμισε την εικόνα του Αγίου Δημητρίου, του οποίου το όνομα φέρει, τον παρότρινε να εξομολογηθεί ή να μεταλάβει των Αχράντων Μυστηρίων, αλλά εκείνος φυσικά αρνήθηκε.Άλλωστε πως να κοινωνήσει τώρα ένας άνθρωπος που δεν έχει κοινωνήσει ποτέ στη ζωή του;» 

Διαβάστε Ακόμα 

Facebook: Κατά λάθος αφαιρέθηκε περιεχόμενο για τον Κουφοντίνα 

Κούρτοβικ για Δημήτρη Κουφοντίνα: Θα ζητήσω διακοπή της ποινής

 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος