Μενού
  • Α-
  • Α+

«Τα 2 χιλιόμετρα δεν ισχύουν μέσα στο δήμο» εξήγησε ο κ. Χρονόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 ενώ όσον αφορά στον κωδικό 6, δήλωσε ότι δεν υπάρχει περιορισμός αποστάσεων για κάποιον που μετακινείται με τα πόδια ή το ποδήλατο. «Με τα πόδια αν θέλουμε να πάμε από την Αγία Παρασκευή στη Γλυφάδα μπορούμε, αρκεί να μην έχουμε πάρει κάποιο μέσο» είπε χαρακτηριστικά.

Όσο αφορά τον κωδικό 4 για παροχή βοήθειας ο κ. Χρονόπουλος είπε πως «δεν προκύπτει περιορισμός ως προς το δήμο ή το άτομο στο οποίο παρέχουμε βοήθεια. Όμως είναι δύσκολη εξίσωση, είναι κάτι άμεσης ανάγκης και μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση και είναι άδικο για εκείνους που πραγματικά μετακινούνται για λόγους ανάγκης».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Τόνισε βέβαια ότι τα παραπάνω είναι μία ερμηνεία των χθεσινών ανακοινώσεων στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων, καθώς ακόμα δεν υπάρχουν οι διευκρινίσεις βάσει ΚΥΑ.

«Κάθε φορά που έρχεται μια νέα απόφαση, υπάρχει διάστημα προσαρμογής» είπε ο κ. Χρονόπουλος για προγραμματισμένες μετακινήσεις που ίσως δεν εμπίπτουν στα νέα μέτρα.

«Δεν θα τα χαλάσουμε σε λίγα μέτρα», απάντησε ερωτηθείς αν τα 2 χιλιόμετρα ισχύουν στην ευθεία ή περιμετρικά του δήμου.

Διαβάστε ακόμα

Μητσοτάκης: Μπαίνουμε στην τελική ευθεία - Είναι κρίμα τώρα που βλέπουμε την έξοδο να γίνει μεγάλη ζημιά

Ψαλίδι στα sms για να φρενάρουν τα σπίτια - Η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει «παραθυράκια»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA