Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και τα μέλη συμμορίας που εμπλέκονται σε διάπραξη ληστείας και κλοπών. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θήβας εδώ και μήνες συνέλλεγαν στοιχεία για τη δράση της συγκεκριμένης συμμορίας, μέλη της οποίας είναι συνολικά πέντε άτομα εκ των οποίων οι τέσσερις ανήλικοι.

Με χειροπέδες οδηγήθηκαν οι τρεις (ο ενήλικος και δύο ανήλικοι), ενώ συνελήφθησαν ακόμα ένας άνδρας και δύο γυναίκες –κηδεμόνες των ανωτέρω ανήλικων μελών της σπείρας- κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία στην τέλεση των εγκληματικών τους ενεργειών.

«Χτυπούσαν» οδηγούς οχημάτων

Πιο αναλυτικά, η συγκεκριμένη συμμορία Ρομά από τα τέλη Δεκεμβρίου 2020 ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη συνολικά 1 ληστείας, 8 κλοπών, καθώς και σε 3 απόπειρες κλοπών.

Θύματα τους αποτελούσαν κυρίως οδηγοί διερχόμενων ή προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων, ενώ μετά το πέρας των παράνομων ενεργειών τους, διέφευγαν πεζοί από το σημείο, με κατεύθυνση τον καταυλισμό, τον οποίον χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο.

Η λεία που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας, από την παράνομη και εξακολουθητική δράσης τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα), τιμαλφή και διάφορα άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του ενήλικου μέλους της εγκληματικής ομάδας, εκκρεμούσαν ένταλμα βίαιης προσαγωγής για ζωοκλοπή, καθώς και Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου, περί ανάκλησης των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί και έκτισης του υπολοίπου της ποινής του, για το αδίκημα της ληστείας. Συνολικά, κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, ελέγχθηκαν 78 άτομα και (9 οχήματα, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Γίνεται μνεία ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κλήθηκε συνεργείο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., το οποίο προέβη σε διακοπή παράνομης ηλεκτροδότησης, προς κατοικίες στο εσωτερικό του Οικισμού.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Ακόμα:

Νέος σεισμός μεγέθους 5,9 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Τραγωδία στην Ανδραβίδα: Κατέληξε 10χρονη από σηπτικό σοκ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA