Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Λινού: Αρνητική εξέλιξη ο νέος εγκλεισμός στο σπίτι

Την ανησυχία της ότι ο εγκλεισμός μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά, εξέφρασε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού, μιλώντας στο STAR Κεντρικής Ελλάδος το βράδυ της Πέμπτης.

Η γνωστή επιδημιολόγος  πρότεινε να σκεφτούμε περισσότερο πώς θα αντιμετωπίσουμε άμεσα την πανδημία και τις καθημερινές της συνέπειες αλλά και πώς θα αντιμετωπίσουμε τις μετά..συνέπειες που θα μας μείνουν.

«Φοβάμαι πολύ ότι ο εγκλεισμός στο σπίτι και σε κλειστούς χώρους και η δυσκολία της αξιοποίησης των πάρκων και ελεύθερων χώρων μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά», πρόσθεσε και ζήτησε από την Πολιτεια να αναθεωρήσει τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες και σχετίζονται με τον περιορισμό των μετακινήσεων για άσκηση. 

 

Θα είναι η τελευταία καραντίνα; 

«Δεν ξέρουμε πόσα μέτρα θα εφαρμοστούν πραγματικά, δεν ξέρουμε πόσες μεταλλάξεις θα επικρατήσουν στην χώρα και σε ποιά περιοχή και δεν ξέρουμε και πως κινείται η διασπορά (για παράδειγμα τι γίνεται με την βιομηχανία και την τηλεργασία)», διευκρίνισε η επιδημιολόγος. Παραμένει πάντως αισιόδοξη για το γεγονός ότι γνωρίζουμε πολλά περισσότερα για τον ιό συγκριτικά με το 2020. 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Κορονοϊός #Lockdown #Καραντίνα