Μενού
  • Α-
  • Α+

Για προσκόμματα και εμπόδια από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) στην μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού έκανε λόγο η Ιωάννα Κούρτοβικ, τονίζοντας ότι η πολιτεία ωθεί τον πελάτη της να πεθάνει.

Μιλώντας στο Mega, η δικηγόρος του καταδικασθέντα για τη δράση του στη «17 Νοέβρη», υπογράμμισε πως «Η ΚΕΜ είναι η κυρία Σοφία Νικολάου».

«Είναι πρόεδρος και έχει διορίσει κάποια από τα μέλη της. Στις 21 Δεκεμβρίου η ΚΕΜ έβγαλε μια fake απόφαση μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό κατ’ εφαρμογή του νόμου.

Η ΚΕΜ αυθημερόν, μάλλον η κυρία Νικολάου, έβγαλε 2η απόφαση, ακυρώνοντας την πρώτη απόφαση, διατάσσοντας τη μεταγωγή του στο Δομοκό.

Αυτό δεν είναι πολύ σύννομο. Η ΚΕΜ επικύρωσε την απόφαση στις 4 Γενάρη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η αίτηση απορρίφθηκε με σκεπτικό κυβερνητικής ρητορικής»

Παράλληλα, υποστήριξε, ότι οι αιτήσεις που η υπέβαλε η ίδια με τον Θέμη Σοφό στο δικαστήριο «εισάγονται με διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που εμείς επισημάναμε.

Εμείς προτείναμε διάταξη αναβολής ποινής, η εισαγγελέας την εισήγαγε ως αίτημα διακοπής ποινής. Η αίτησή μας απορρίφθηκε με σκεπτικό κυβερνητικής ρητορικής».

Υπενθυμίζεται πως χθες το Τριμελές πλημμελειοδικείο Λαμίας, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, απέρριψε ομόφωνα αίτημα αναβολής εκτέλεσης της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA