Μενού
  • Α-
  • Α+

Όπως εξήγησε ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για το ίδιο ρήγμα, αλλά ενεργοποιήθηκε ο δυτικός κλάδος.

Είναι ένα σπάνιο φαινόμενο που λέγεται σεισμικό ζεύγος, κατά το οποίο σε μικρό χρονικό διάστημα έγιναν δυο σεισμοί με το ίδιο μέγεθος. 

Τσελέντης: Τα 5,9 Ρίχτερ ήταν μετασεισμός – Θα «χορεύουν» αρκετούς μήνες στην Ελασσόνα

Για μεγάλο μετασεισμό πάνω στο ίδιο ρήγμα έκανε λόγο ο Άκης Τσελέντης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τα 5,9 Ρίχτερ που έπληξαν το βράδυ της Πέμπτης την Ελασσόνα, προειδοποιώντας ότι, «η ενεργοποίηση του ρήγματος μπορεί να φέρει κι άλλους ισχυρούς μετασεισμούς» και μάλιστα μεγάλους

Όπως προειδοποίησε, «μεγάλοι μετασεισμοί θα μπορούν να προκαλέσουν καταρρεύσεις σε ήδη ραγισμένα σπίτια».

«Θα χορεύουν για αρκετούς μήνες», είπε αναφερόμενος στη σεισμική δραστηριότητα που αναμένεται να ακολουθήσει στην περιοχή.

Παπαζάχος: Δύσκολη εβδομάδα με μετασεισμούς στην Ελασσόνα - Οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν έξω από τα σπίτια τους

Για δύσκολη εβδομάδα με μετασεισμούς στην περιοχή της Ελασσόνας προειδοποίησε ο καθηγητής σεισμολογίας, Κώστας Παπαζάχος, τονίζοντας την ανάγκη να μείνουν οι κάτοικοι μακριά από τα σπίτια τους.

«Όταν έχεις μετασεισμική ακολουθία σε εξέλιξη, γίνονται πολλές φορές πολύ ισχυροί μετασεισμοί, οι οποίοι θα φέρουν ετοιμόρροπα κτίρια σε κατάρρευση, θα προκαλέσουν νέους τραυματισμούς», προειδοποίησε ο Κώστας Παπαζάχος.

Μιλώντας στο Mega, o καθηγητής σεισμολογίας, ανέφερε πως «είδαμε χθες ανθρώπους να βγαίνουν από τα σπίτια, χωρίς τα σπίτια να είναι κατάλληλα».

«Για την επόμενη εβδομάδα πρέπει να μείνουν εκτός σπιτιών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η επόμενη εβδομάδα θα είναι όλη δύσκολη. Δεν πρόκειται να ηρεμίσουμε» δήλωσε ακόμη, υπενθυμίζοντας ότι το 75% των μετασεισμών γίνεται την πρώτη εβδομάδα μετά τον ισχυρό σεισμό.

Διαβάστε ακόμα

Αποκολλήθηκε βράχος των Μετεώρων από τον νέο σεισμό των 5,9 Ρίχτερ

Χωρίς ρεύμα χωριά του δήμου Ελασσόνας από το νέο σεισμό

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA