Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Νέα μέτρα: Διευκρινίσεις για τον κωδικό «4» - Πώς θα ελέγχεται ο πολίτης

Διευκρινίσεις για τον κωδικό «4» στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού από τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά.

Απαντώντας σε ερώτηση πώς θα διακριβώνεται ότι ο πολίτης που έχει στείλει sms με τον κωδικό «4» πηγαίνει σε άνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια, ο υφυπουργός αναγνώρισε ότι είναι «δύσκολο να βάλουμε αυστηρούς κανόνες» επικαλούμενος και την ατομική συνείδηση των πολιτών. Διευκρίνισε πάντως ότι εάν είναι στο αυτοκίνητο είναι δύο άτομα που έχουν στείλει τον κωδικό «4», θα πρέπει να το αιτιολογούν». «Υπάρχουν αξιολόγικα στοιχεία, αλλά σίγουρα δεν γίνεται ανακριτική διαδικασία. Έχουμε βάλει περιορισμούς πλέον στη χρήση των sms κάτι που δεν υπήρχε πέρυσι το Μάρτιο, νομίζουμε ότι θα περιορίσουν αρκετά την άσκοπη μετακίνηση» τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.

Για τον κωδικό «2» και τον περιορισμό των 2 χιλιομέτρων, ο υφυπουργός δήλωσε ότι όντως ορισμένα χωριά μπορεί να είναι μακριά από σούπερ μάρκετ, ωστόσο ο κατά τόπους αστυνομικός που γνωρίζει την περιοχή δεν θα φέρει αντίρρηση. Παράλληλα, για φαρμακείο μπορείς να μετακινηθείς και εκτός περιοχής.

«Η λογική είναι να μην περνάς 10 σούπερ μάρκετ που βρίσκονται στο δρόμο σου για να πας εκεί που επιθυμείς ίσως για να εξυπηρετήσεις και κάποια επιθυμία σου» εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς.

Για οικογένειες με παιδιά χωρίς κοντινό πάρκο και χρησιμοποιούσαν τον κωδικό «6» για να μετακινηθούν με αυτοκίνητο αποσαφήνισε ότι δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται.

Διαβάστε ακόμα

Παυλάκης: Σε κίνδυνο κατάρρευσης η Αττική - Οι μετακινήσεις το Πάσχα μπορεί να είναι καταστροφή

Λινού: Αρνητική εξέλιξη ο νέος εγκλεισμός στο σπίτι


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Κορονοϊός #Lockdown