Μενού
  • Α-
  • Α+

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κύριος Σαρηγιάννης σημείωσε πως τα κρούσματα κορονοϊού θα αρχίσουν να πέφτουν από τις επόμενες 2-3 μέρες στην Αττική και μετά από 3-4 μέρες πανελλαδικά.

Όπως εξήγησε, μάλιστα, αυτή η πτώση δεν θα οφείλεται στα τελευταία μέτρα, αλλά στα προηγούμενα που ίσχυαν στην Αττική.

«Τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα πολύ πιο χειροπιαστά» σημείωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως «δεν θα καταφέρουμε να πέσουμε κάτω από τα 1000 κρούσματα εύκολα μέσα στον Μάρτιο γιατί υπάρχουν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού.

«Αν θέλουμε να πέσουμε στα 800 κρούσματα χρειαζόμαστε ένα μήνα παράταση του lockdown». 

Πότε θα φτάσουμε σε διψήφια κρούσματα;

Ο καθηγητής υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η εικόνα της πανδημίας στην Ελλάδα θα είναι καλύτερη.

«Εκτιμώ ότι πάμε σε καλύτερη εικόνα και αν εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά με σύνεση, νομίζω ότι θα πάμε σε σημαντικά καλύτερη εικόνα».

Σημείωσε ότι δεν θα είναι αρκετά ταχεία η αποκλιμάκωση αλλά και ότι πρέπει να γίνουν συζητήσεις για το πώς μπορούμε να ανοίγουμε με ασφάλεια.

Ο κύριος Σαρηγιάννης εξέφρασε, μάλιστα, την αισιοδοξία του ότι το καλοκαίρι - και συγκεκριμένα μέσα Ιουλίου - θα έχουμε δεκάδες κρούσματα. 

Πότε μπορεί να ανοίξει η αγόρα;

Αναφορικά, τέλος, με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο καθηγητής σημείωσε ότι θα μπορούσε να ανοίξει μέσα στον Μάρτιο.

Υπογράμμισε, ωστόσο, πως αυτό θα πρέπει να γίνει σταδιακά, πρώτα με «click away» και ταυτόχρονα τα μαγαζιά να εφοδιαστούν με συσκευές απολύμανσης του αέρος, ώστε να υπάρχει μείωση του ιικού φορτίου. 

Διαβάστε ακόμα

Παυλάκης: Σε κίνδυνο κατάρρευσης η Αττική - Οι μετακινήσεις το Πάσχα μπορεί να είναι καταστροφή

Κορονοϊός: 1.667 τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης, 48 της νοτιοαφρικανικής

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA