Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελιοδικείου Ηρακλείου ανέλυσε, όπως αναφέρει το cretalive.gr, ένα - ένα τα θέματα που προέκυψαν, τις καταθέσεις αλλά και τις δυσκολίες για να τεκμηριώσει το σκεπτικό της απόφασης. Εξήγησε γιατί διέταξαν την πραγματογνωμοσύνη στις 16 Δεκεμβρίου, λέγοντας πως τότε προέκυψαν κάποια νέα ζητήματα και γι' αυτό το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να διερευνηθούν.  

«Ντροπή σας» φώναξε ο πατέρας της Μελίνας

«Ντροπή σας! Συγχαρητήρια! Γιατί δεν αθωώνατε κατευθείαν; Εσείς δεν έχετε παιδιά» ήταν τα πρώτα, οργισμένα λόγια του πατέρα της Μελίνας, Μάνου Παρασκάκη. 

Ενοχή είχε προτείνει ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή της αναισθησιολόγου υποστηρίζοντας πως έγιναν λανθασμένες ενέργειες που οδήγησαν στο θάνατο της 4χρονης. Την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι δεν αποδείχτηκε πως υπήρξε αλλεργική αντίδραση, όπως είπε στην απολογία της η αναισθησιολόγος.

Η απολογία της αναισθησιολόγου

Υπενθυμίζεται ότι κατά την απολογία της η αναισθησιολόγος περιέγραψε με λεπτομέρεια τους χειρισμούς που ακολούθησε στο χειρουργείο. Δήλωσε ότι έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να σώσει το παιδί και ότι η 4χρονη Μελίνα παρουσίασε μια εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή, κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένη χειρουργείου.

Το χρονικό

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 η 4χρονη Μελίνα Παρασκάκη εισήχθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο για να υποβληθεί σε επέμβαση για «κρεατάκια».

Αφού έγινε προεγχειρητικός έλεγχος, το πρωί της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου η 4χρονη εισήχθη στο χειρουργείο και κατά τη διάρκεια της ανάνηψης παρουσιάστηκαν επιπλοκές με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί.

Στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία της πνοή.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό βούλευμα, η αναισθησιολόγος δεν τήρησε αυστηρά το προβλεπόμενο πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε το κοριτσάκι με επιμένοντα βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η αναισθησιολόγος χορήγησε στο παιδί υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες, ενώ ούτε και ο τρόπος χορήγησης της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους.

Διαβάστε ακόμα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τύρναβος, Ποταμιά και Φαρκαδόνα

Επιστολή-βόμβα διευθυντή Κλινικής στο «Αγία Όλγα»: Γιατροί στα όρια της παραφροσύνης και παράπονα βουλευτών

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA