Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κοντοζαμάνης: Εξετάζουμε τη διάθεση όλων των κλινών του ιδιωτικού τομέα

«Υπάρχουν πάνω από 120 κλίνες σε ΜΕΘ που έχουν διατεθεί. Εξετάζουμε όλα τα σενάρια, ώστε να χρησιμοποιηθούν στο σύνολό τους οι δομές του ιδιωτικού τομέα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Αναφορικά με την Εικόνα ΕΣΥ στην Αττική, ο αρμόδιος υφυπουργός είπε: «Υπάρχει πίεση. Ο μέσος όρος εισαγωγών είναι 200 την ημέρα και τις τελευταίες επτά ημέρες είχαμε 1600 και πλέον. Ο αριθμός παραμένει σταθερός, αλλά σε υψηλά επίπεδα κι αυτό σίγουρα μας δίνει την αίσθηση ότι η πόεση παραμένει ο μέσος όρος ηλικίας εισαγωγών είναι στα 45 έτη. Η διαθεσιμότητα στις κλίνες είναι στο 87% και τις επόμενες ημέρες θα διαθέσουμε κι άλλες. Οι επόμενες 10-15 μέρες είναι κρίσιμες. Η εξέλιξη θα ήταν δυσμενής χωρίς μέτρα.»

Τέλος, ο κ. Κοντοζαμάνης τοποθετήθηκε και αναφορικά με την παραίτηση του διευθυντή του παθολογικού τμήματος του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» Δρ. Ιωάννη Ιωαννίδη: 

«Η κίνηση του γιατρού ήταν υπερβολική και αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του. Το νοσοκομείο είχε μια εργώδη εφημερία χθες, αλλά το σύνολο του προσωπικού του αντεπεξήλθε επιτυχώς. Δεν υπήρξε νοσηλεία περιστατικών με κορονοϊό μαζί με περιστατικά με non covid. Όλα έγιναν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που προβλέπονται.»

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Πάνω από 300 κρούσματα στο κέντρο της Αθήνας - 1.057 συνολικά στην Αττική και 247 στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Νέα άνοδος στα κρούσματα με 2.215 - 32 οι νέοι θάνατοι και 451 οι διασωληνωμένοι


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Πανδημία #Κορονοϊός