Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Οι γιατροί του Κουφοντίνα καταγγέλουν ότι δεν τους αφήνουν να τον δουν - «Καρφιά» κατά του διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας

Την κρισιμότητα της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα τονίζουν οι γιατροί του σε ανακοίνωσή τους και καταγγέλουν ότι δεν τους επιτρέπουν να τον δουν.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν «λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ως γιατροί της προσωπικής επιλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα, που τον έχουμε κατ’ επανάληψη επισκεφτεί και στη Φυλακή Δομοκού, και στην Παθολογική Κλινική και στη ΜΕΘ, ζητήσαμε από τη διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας να μεταβούμε στο νοσοκομείο. Με το αίτημά μας είναι σύμφωνοι και οι συνάδελφοι της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λαμίας. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε τη σχετική άδεια, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό».

Οι Θεόδωρος Ζδούκος, Γενικός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ και η Κατερίνα Ντουζέπη, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α ΕΣΥ, αφήνουν αιχμές κατά του διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά, λέγοντας: «Χθες, ο διοικητής του νοσοκομείου Ανδρέας Κολοκυθάς, προφανώς καθ’ υπαγόρευση της κυβέρνησης, αρνήθηκε -με πρόσχημα τα μέτρα προστασίας για την COVID 19- να μας στείλει τις βεβαιώσεις μετακίνησης. Σήμερα, δεν απαντάει στις κλήσεις μας στο προσωπικό του τηλέφωνο, στο γραφείο του και στα e-mail. Tη μοναδική φορά που καταφέραμε να σηκώσει το τηλέφωνο, προφασίστηκε κλήση από την ΥΠΕ δηλώνοντας ότι θα μας ενημερώσει αργότερα, πράγμα που δεν έγινε.
Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική και να επιτρέψουν την επίσκεψή μας στον Δ. Κουφοντίνα,  αποστέλλοντας τις βεβαιώσεις μετακίνησης»

«Η κατάσταση υγείας του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα είναι εξαιρετικά κρίσιμη, αφού εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και υπάρχει κίνδυνος να πέσει σε κώμα ή να επέλθει αιφνίδιος θάνατος» λενε οι δύο γιατροί.

Τι δηλώνει το Νοσοκομείο Λαμίας για την κατάσταση υγείας του Κουφοντίνα 

Νωρίτερα, το νοσοκομείο Λαμίας ανακοίνωσε ότι έγινε ανάνηψη στον Δημήτρη Κουφοντίνα: «Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».

Διαβάστε ακόμα: 

Δημήτρης Κουφοντίνας: Απορρίπτει η εισαγγελέας την προσφυγή της μεταγωγής του στις φυλακές Κορυδαλλού

Σύνταγμα: Ένταση σε νέα συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα


 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Λαμία