Μενού
  • Α-
  • Α+

«Φωτιά» έβαλαν στην ατμόσφαιρα στη Νέα Σμύρνη αλλά και στο πολιτικό σκηνικό οι εικόνες που καταγράφηκαν στην πλατεία της περιοχής με ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς.https://twitter.com/bikosmariosraf/status/1368568494976098310?ref_src=twsrc^tfw

Το βίντεο καταγράφει τους αστυνομικούς να επιτίθενται με μανία κατά του πολίτη, ενώ άλλοι κάτοικοι της περιοχής τους αποδοκιμάζουν. Το επεισόδιο κατέληξε με τους Αστυνομικούς να προχωρούν σε 11 προσαγωγές, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη οργή στην περιοχή.

Αμέσως η πλατεία της Νέας Σμύρνης γέμισε από εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής που με πορεία κατευθύνθηκαν στο Α/Τ Νέας Σμύρνης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προηγούμενη συμπεριφορά των αστυνομικών. 

Δήμος Νέας Σμύρνης: Οι εικόνες που είδαμε δεν τιμούν τους πολίτες, ούτε την Αστυνομία

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Νέας Σμύρνης, με αφορμή τα όσα συνέβησαν σήμερα στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στον τίτλο η δημοτική Αρχή γράφει «Καταδικαστέα η βία απ' όπου κι αν προέρχεται» και στη συνέχεια αναφέρει τα εξής:

«Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Οι εικόνες που είδαμε σήμερα στην Πλατεία δεν τιμούν ούτε την πόλη μας, ούτε τους πολίτες, ούτε την Αστυνομία. Είναι δύσκολο να τηρούνται τα μέτρα, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα μέτρα έχουν κουράσει τον καθένα. Η συνύπαρξη στον δημόσιο χώρο είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες, αλλά και οι κανόνες δημόσιας υγείας πρέπει να τηρούνται από όλους για να διασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της ζωής».

Και καταλήγει: «Η υπομονή όλων μας δοκιμάζεται καθημερινά, κοινός στόχος να ξεπεράσουμε την πανδημία με τις λιγότερες απώλειες».

Αστυνομία:Έχει διαταχθεί ΕΔΕ - Δεχτήκαμε επίθεση

Για βίαιη επίθεση εναντίον των αστυνομικών με 2 μάλιστα τραυματίες, μιλά η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση με ανακοίνωσή της. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει πως για το επίμαχο βίντεο που καταγράφει τον ξυλοδαρμό, έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα».

ΣΥΡΙΖΑ: Κύριε Χρυσοχοΐδη μαζέψτε τους!

Σε δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέρει: «Κύριε Χρυσοχοΐδη μαζέψτε τους! Οι γειτονιές και οι πλατείες δεν είναι κατεχόμενη χώρα. Αν δεν σταματήσετε το όργιο καταστολής και αυταρχισμού, εσείς και ο κ. Μητσοτάκης, φέρετε αποκλειστικά την ευθύνη για ό,τι συμβεί».

ΚΙΝΑΛ: Δεν έτυχε, είναι επιλογή της κυβέρνησης

Για «εικόνες που σοκάρουν» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, σχετικά με το περιστατικό αστυνομικής βίας σε βάρος πολιτών στη Νέα Σμύρνη. «Η αστυνομική βία στη χώρα μας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις .Οι εικόνες της σημερινής επίθεσης της αστυνομίας κατά των νέων ανθρώπων στην Ν.Σμύρνη σοκάρουν. Δεν έτυχε ,είναι επιλογή της Κυβέρνησης και προσωπικά του κ Μητσοτακη .Όσο ο κόσμος τους γυρίζει την πλατη ,τόσο θα καταφεύγουν στην καταστολή».

ΚΚΕ: Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσουν

Με ανακοίνωσή τους οι κομματικές οργανώσεις Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ καταγγέλλουν «την επίθεση αστυνομικών δυνάμεων εναντίον κόσμου που βρισκόταν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής». 

Όπως αναφέρουν: «Στα πλαίσια ελέγχου για την τήρηση των μέτρων οι αστυνομικές δυνάμεις με κυβερνητική προφανώς εντολή ξεπέρασαν τους εαυτούς τους προπηλακίζοντας και εκφοβίζοντας τον κόσμο που είχε βγει για περπάτημα στην πλατεία. Οι καταγγελίες των κατοίκων και τα βίντεο που δημοσιευτήκαν αναδεικνύουν ότι μέλημα της κυβέρνησης δεν είναι η προστασία της υγείας του λαού αλλά η ένταση της καταστολής, η επικράτηση της λογικής της ατομικής ευθύνης για όσα συμβαίνουν σήμερα, η δίωξη ακόμα και του δικαιώματος στην άθληση και στον οικογενειακό περίπατο.

Οι Κομματικές οργανώσεις Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσουν. Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ με κρατική ευθύνη. Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας όλου του λαού διεκδικώντας ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, πραγματική επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, επιτάχυνση των εμβολιασμών με πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.»

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός - Κικίλιας: Οι μεταλλάξεις δημιουργούν νέα δεδομένα

Ο «χάρτης» του κορονοϊού: 569 νέα κρούσματα στην Αττική

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA