Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πλάνο για άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων πριν το τέλος Μαρτίου - Τι ισχύει για εστίαση και τουρισμό

Το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικού εμπορίου όπως και των σχολείων είναι οι δύο άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης με στόχο κάτι τέτοιο να συμβεί πριν από το τέλος Μαρτίου, εφ' όσο κάτι τέτοιο επιτραπεί επιδημιολογικά.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, επιβεβαίωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως οι αρμόδιοι επεξεργάζονται σχέδιο ώστε να «ανοίξει» τόσο το λιανεμπόριο όσο και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση,

«Είναι οι τελευταίες δύσκολες μέρες, τελευταία μεγάλη προσπάθεια. Προσβλέπουμε και ελπίζουμε ότι το λιανεμπόριο θα μπορέσει να ανοίξει κανονικά πριν το τέλος Μαρτίου, εφόσον το επιτρέψουν τα υγειονομικά δεδομένα» σχολίασε η κ. Πελώνη.

Και προσέθεσε πως: «Ελπίζουμε ότι τον Απρίλιο θα μιλάμε πια για άλλη φάση, με πολλαπλασιασμό των εμβολιασμών, οπότε θα μπορέσει να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους».

«Σχέδιο να ανοίξουν τα σχολεία»

Αναφορικά με την εκπαίδευση, σε πρώτο πλάνο είναι να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, καθώς για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν υπάρχει η δυνατότητα παράτασης της σχολικής χρονιάς.

«Υπάρχει σχεδιασμός να ανοίξουν πριν το τέλος του μήνα να ανοίξουν και τα σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια» ανέφερε χαρακτηριστικά η Αριστοτελία Πελώνη.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το άνοιγμα του τουρισμού σημείωσε πως: «Τον Μάιο να μπορέσουμε να ανοίξουμε σταδιακά τον τουρισμό, από τη στιγμή που θα εμβολιαστούν οι πολίτες 60+ ως το Πάσχα».

Διαβάστε ακόμα

Παγώνη: Τετάρτη - Πέμπτη θα φτάσουμε στο αποκορύφωμα - Μέχρι 2.600 τα κρούσματα

Παραιτήσεις για το χαμένο φιαλίδιο του εμβολίου - Δεν έγιναν δεκτές

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Εστίαση