Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αρχίζει η ανάπλαση του Λυκαβηττού - Μπακογιάννης: Λυτρωτική απόφαση

Ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει, πλέον, τη διαχείριση του λόφου του Λυκαβηττού στο σύνολό του.

Ειδικότερα, το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, με απόφαση που έλαβε σε συνεδρίαση την Τρίτη, εξουσιοδότησε τον δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη, προκειμένου να προχωρήσει στην μίσθωση των 35 στρεμμάτων που ανήκουν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, στα οποία βρίσκονται το θέατρο και ο χώρος του πάρκινγκ.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου επιτρέπει, πλέον, «στον δήμο να προχωρήσει στην ενεργοποίηση παλαιότερων μελετών που έμεναν αναξιοποίητες αλλά και να προχωρήσει σε έργα που θα αναβαθμίσουν τον λόφο στο σύνολό του».

Πρόκειται για έργα όπως η ανακατασκευή και επαναλειτουργία του εμβληματικού θεάτρου του Λυκαβηττού, η συντήρηση και η αναβάθμιση των μονοπατιών και του πλατώματος του λόφου, καθώς και αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα.

«Λυτρωτική» χαρακτήρισε την απόφαση ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Ξεμπλέξαμε ένα κουβάρι που μας κρατούσε δεμένους στη γραφειοκρατία και μας δίνεται η δυνατότητα να κλείσουμε ακόμη μία εκκρεμότητα που είχε η Αθήνα με τους δημόσιους χώρους της που ρήμαζαν, είτε λόγω της εγκατάλειψης είτε λόγω της συνυπευθυνότητας και την συνιδιοκτησίας», δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης και υπογράμμισε για τον Λυκαβηττό: «Πρέπει να προστεθεί ξανά στους εμβληματικούς χώρους της πόλης. Να αναστηθεί».

Διαβάστε ακόμα

Γώγος: Η διασπορά είναι πολύ μεγάλη - Χωρίς παρέλαση η 25η Μαρτίου, για 29 πάει το άνοιγμα

Κορονοϊός: Δεν αποδίδει το lockdown λένε οι ειδικοί

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Κώστας Μπακογιάννης

Best of Internet