Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρόκειται για ανθυπαστυνόμο της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος το μεσημέρι της Κυριακής πρωταγωνίστησε στο πρωτοφανούς αγριότητας περιστατικό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.https://twitter.com/bikosmariosraf/status/1368568494976098310?ref_src=twsrc^tfw

«Τους έλεγα "πονάω" και αυτοί με χτυπούσαν πιο δυνατά»

Ο 29χρονος Αλέξανδρος που ξυλοκοπήθηκε στην πλατεία Νέας Σμύρνης υποστήριξε ότι την Κυριακή, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ξεκίνησαν να γράφουν πρόστιμα σε οικογένειες που κάθονταν σε παγκάκια και τότε ήταν που ο ίδιος πήγε να διαμαρτυρηθεί.

«Πήγαμε να δείξουμε αλληλεγγύη προς την οικογένεια και να κάνουμε μια δημόσια διαμαρτυρία ότι δεν γίνεται να κόβονται πρόστιμα σε ανθρώπους που απλά κάθονται σε παγκάκια. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο την καραντίνα και τα ψυχολογικά βάρη του εγκλεισμού», σημειώνει μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών. 

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικός αντιλήφθηκε πως μια κοπέλα βιντεοσκοπούσε με το κινητό της: «Της όρμησε, της είπε να το σβήσει με απειλές. Δημιουργήθηκε ένταση, έσπρωξαν δύο ακόμα άτομα που έπεσαν κάτω. Τους ρωτούσαμε "γιατί τα κάνετε αυτά; Σήκω φύγε ρε", μας απαντούσαν».

Αυτό που ακολούθησε - όπως μαρτυρά και το βίντεο, ήταν ο ξυλοδαρμός: «Άρχισαν να με βαράνε με κλοτσιές σε όλο το σώμα. Έχω μώλωπες, εκδορές, παντού».

Αποκορύφωμα της βίας, μάλιστα, ήταν όταν τον χτύπησαν με το μεταλλικό, πτυσσόμενο γκλοπ, «το οποίο γύρισαν ανάποδα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου», αναφέρει ο 29χρονος. 

Διαβάστε ακόμα

Καταγγελίες για αγριότητες αστυνομικών μετά τον τραυματισμό συναδέλφου τους στη Νέα Σμύρνη

Τραυματισμός αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη: Καταδίκη από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA