Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται τουλάχιστον 10 άτομα ακόμα που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο ή θεωρούνται χούλιγκαν και συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Όπως αναφέρθηκε στο σχετικό ρεπορτάζ, ήδη φαίνεται να υπάρχουν στοιχεία και πληροφορίες για δύο ή τρία από αυτά τα άτομα, ενώ «κλειδί» για τις έρευνες θα αποτελέσουν οι επικοινωνίες αλλά και τα ευρήματα στο σημείο της επίθεσης.

Μέχρι στιγμής, η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις: ενός ατόμου από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και άλλων τριών που φέρονται να ανήκουν στον σκληρό πυρήνα οπαδών ομάδων.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, πάντως, είναι ο τρόπος με τον οποίον ταυτοποιήθηκε ένας 23χρονος που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Το άτομο αυτό που συμμετείχε σε ενέργειες αναρχικών, σύμφωνα πάντα με το Mega, ήταν το τελευταίο δίμηνο υπό τηλεφωνική παρακολούθηση κατόπιν εισαγγελικής άδειας από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Οι αστυνομικοί άκουγαν την ώρα της επίθεσης!

Οι αστυνομικοί, λοιπόν, άκουγαν σε… ζωντανή μετάδοση τι συζητούσε με άλλους από το κινητό του ενώ βρισκόταν στη Νέα Σμύρνη αλλά και τι ανέφεραν ορισμένοι από τους δράστες του ξυλοδαρμού του αστυνομικού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός μέσα στη σύγχυση της επίθεσης ξέχασε το κινητό του ανοικτό, με αποτέλεσμα να καταγράφεται τι ακριβώς λεγόταν τις κρίσιμες στιγμές που ο αστυνομικός ήταν στο έδαφος.

Στο μεταξύ, μια κατάθεση «φωτιά» φαίνεται ότι οδήγησε στη σύλληψη του 30χρονου Ελληνοϊρακινού, του αποκαλούμενου «Ινδιάνου», που κατηγορείται ότι έριξε τον αστυνομικό από τη μηχανή του.

Σύμφωνα με αυτήν την κατάθεση, που έρχεται από αυτόπτη μάρτυρα που είχε βρεθεί στη Νέα Σμύρνη για άλλο λόγο, είδε τον 30χρονο με έναν άλλον φίλο του να συμμετέχει στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα Σμύρνη: Το «οπλοστάσιο» που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ – Μολότοφ, σιδερόβεργες και λοστοί

Εβρος: Τουρκικοί πυροβολισμοί κατά περιπολικού της Frontex

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA