Μενού
  • Α-
  • Α+

Η φωτιά, που εκδηλώθηκε στο κρουαζιερόπλοιο από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο ύστερα από την γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε από το Λιμενικό και την Πυροσβεστική, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το πλήρωμα να είναι καλά στην υγεία του ενώ στο κρουαζιερόπλοιο δεν υπάρχουν επιβάτες καθώς ήταν δεμένο στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, από τις 30 Ιανουαρίου στο πλαίσιο lay up ( χειμερινής διακοπής).

Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 15:30

Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 3:30 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, με τις φλόγες να «γλείφουν» την εξωτερική δεξιά πλευρά του πλοίου και να «τυλίγουν» γρήγορα τις λέμβους, ενώ ξέσπασε και σε καμπίνες.

'Αμεσα στο σημείο μεταφέρθηκε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος. Στην επιχείρηση συμμετέχουν τρία ρυμουλκά, καθώς και ένα πλοίο ανοιχτού τύπου, όπου επιβιβάστηκαν πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου να πλησιάσουν δια θαλάσσης το κρουαζιερόπλοιο.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συνδράμει και πυροσβεστικό πλεούμενο όχημα που έφτασε στο σημείο από την Ηγουμενίτσα. Επιπλέον, στη μάχη με τις φλόγες έχουν πέσει και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου και της Περιφέρειας.

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Γιώργος Χονδρογιάννης, όλα εξελίχθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Απεδείχθη για ακόμη μια φορά ότι στο λιμάνι της Κέρκυρας είμαστε σε εγρήγορση ακόμη και όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσο δύσκολες καταστάσεις» τόνισε.

Αυτή την ώρα από το κρουαζιερόπλοιο εξακολουθούν να βγαίνουν καπνοί, ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση από την Πυροσβεστική η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Παράταση lockdown ως τις 22 Μαρτίου - Αυτές οι περιοχές μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο»

Δύο καταγγελίες - «φωτιά» κατά ηθοποιών για βιασμό στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA