Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο νοσηλεύεται η 23χρονη η οποία εκτάκτως σήμερα τα ξημερώματα υποβλήθηκε σε καισαρική τομή για να σωθεί το βρέφος που κυοφορούσε. Η 23χρονη ήταν 32 εβδομάδων έγκυος και μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Η κατάστασή της παρουσίασε επιδείνωση και εμφάνισε πνευμονία, της χορηγήθηκε πρόσθετο οξυγόνο αλλά δεν παρουσίασε βελτίωση. Άμεσα κρίθηκε από γιατρούς ότι για να σωθεί η ζωή του παιδιού, έπρεπε να γίνει καισαρική και το βρέφος να γεννηθεί πρόωρα.

Στην ομάδα που πραγματοποίησε την επέμβαση συμμετείχαν 3 γιατροί, ο Μάρκος Μαραγκός Δ/ντής της κλινικής covid, ο Δημήτρης Βελισσάρης και η λοιμωξιολόγος Λυδία Λεωνίδου.

Το βρέφος είχε αρχικά διασωληνωθεί ενώ τώρα νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στην μονάδα νεογνών. Είναι αγόρι και ζυγίζει 2.200 γρ. Οι γιατροί αναμένουν το τεστ PCR για να κρίνουν τα επόμενα βήματα. Το πρώτο 24ωρο θα είναι κρίσιμο.

Στην οικογένεια, είχε νοσήσει ο πεθερός και η πεθερά της 23χρονης από κορονοϊό. Η οικογένεια είναι από την Δ. Αχαΐα.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο νοσηλεύονται με κορονοϊό 91 άνθρωποι σε κλίνες covid και 21 στις ΜΕΘ.

Διαβάστε ακόμα

Σε «κατάσταση πολιορκίας» τα νοσοκομεία: Λιγότερες από 10 κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

Συνεχίζονται στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί με AstraZeneca - Τι ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA