Μενού
  • Α-
  • Α+

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η νέα συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων η οποία αναμένεται να αποφασίσει «χαλάρωση» των μέτρων. 

Ό, τι αποφασιστεί θα ισχύσει από την επόμενη Δευτέρα. Οι λοιμωξιολόγοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr μετέθεσαν τη συνεδρίασή τους, ώστε να έχουν τα δεδομένα του τριημέρου, καθώς τα δεδομένα της Τρίτης -στην οποία οι διασωληνωμένοι έκαναν άλμα στους 605 και η θετικότητα ξεπέρασε το 10%- δημιούργησαν ερωτηματικά. 

Τι θα εξετάσει η Επιτροπή

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί θα αξιολογήσουν τα ισχύοντα μέτρα και θα εξετάσουν τις αλλαγές που ενδεχομένως πρέπει να γίνουν. 

Οι ειδικοί αναγνωρίζοντας τις ανάγκες και την κόπωση των πολιτών αναμένεται να προσδιορίσουν έναν γενικό χρονικό ορίζοντα σταδιακής επανέναρξης κάποιων δραστηριοτήτων, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τους υγειονομικούς παράγοντες.

Όπως έγραφε από το πρωί το Reader.gr, μετά από ένα παρατεταμένο lockdown, το οποίο έχει αρχίσει και κουράζει πολίτες, αλλά και κυβερνητικά στελέχη, στην κυβέρνηση αναζητούν αυτές τις μέρες μια χρυσή τομή. Εξ ου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε χθες στο Μαξίμου τους στενούς του συνεργάτες και την ομάδα κρούσης που διαχειρίζεται την πανδημία όλο το προηγούμενο διάστημα, ήτοι τους κ. Τσιόδρα, Χαρδαλιά, Κικίλια, Αρκουμανέα και Κοντοζαμάνη. Με βάση τα επιδημιολογικά μοντέλα που επεξεργάζεται και αναλύει ο κ. Τσιόδρας, συνεπώς, έγινε συζήτηση για τις επόμενες μέρες, για την πίεση που θα κλιμακωθεί, για τις εφεδρείες του ιδιωτικού τομέα που θα κινητοποιηθούν, αλλά και για την προοπτική χαλάρωσης κάποιων μέτρων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αντιλαμβάνονται ότι η κοινωνία δεν μπορεί να παραμένει εσαεί κλειστή. Από την άλλη, θέλουν να ελαχιστοποιήσουν όσο μπορούν το ρίσκο. Η βασική ιδέα, όμως, είναι ότι κάτι πρέπει να «χαλαρώσει» άμεσα.

Τι αναμένεται να αλλάξει 

Έτσι, η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής προγραμματίζεται για τις 22 Μαρτίου, ενώ στο τραπέζι είναι και ενδεχόμενη χαλάρωση στα sms και ειδικά σε αυτό για τον κωδικό 6, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται και αυτοκίνητο για τη μετάβαση προς ατομική άσκηση.

Πιθανόν επίσης να χαλαρώσει και η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα. 

Με τα δεδομένα, αυτή τη στιγμή, το Μαξίμου μοιάζει να σημαδεύει την 29η Μαρτίου για την επαναλειτουργία της αγοράς, είτε χωρίς περιορισμούς και sms στο 13032, είτε με συνδυασμό click away και click in shop.

Και αυτό γιατί η «επιπεδοποίηση» της καμπύλης των κρουσμάτων αναμένεται προς το Σαββατοκύριακο και θα πρέπει να παραμένει έτσι για μερικές μέρες, πριν χαλαρώσουν περαιτέρω περιορισμοί.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, τα σχολεία πηγαίνουν για Απρίλιο, ενώ, θεωρητικά, και η εστίαση θα μπορούσε να ξανανοίξει λίγο πριν το Πάσχα, αν και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα.

Διαβάστε ακόμα

Ευρωκοινοβούλιο: Γιατί αποχώρησε η Γαλλίδα εισηγήτρια από την υπόθεση Λαγού

Σε «κατάσταση πολιορκίας» τα νοσοκομεία: Λιγότερες από 10 κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA