Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Συνθήκες πολέμου» στο Γεννηματάς: Οι γιατροί καλούνται να επιλέξουν ποιος θα εισαχθεί πρώτος σε ΜΕΘ

Σε «ασφυξία» παραμένει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς τα νοσοκομεία της Αττικής δοκιμάζονται σε κάθε εφημερία και πλέον διασωληνωμένοι ασθενείς περιμένουν στην ουρά για μια θέση σε ΜΕΘ.

Συνεχίζονται οι «εφημερίες θρίλερ» στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου Αττικής, που αδυνατούν, πλέον, να ανταπεξέλθουν στις ισχυρές πιέσεις που προκαλούν οι αμείωτες εισαγώγες ασθενών με κορονοϊό σε συνδυασμό με τις συνήθεις εισαγωγές για γενικά περιστατικά.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Νοσοκομείου Γεννηματάς, που εισήλθε χθες σε εφημερία με μόλις 35 απλές κλίνες Covid κενές.

Μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα, ωστόσο, είχαν πραγματαποιηθεί συνολικά 57 εισαγωγές Covid, καθώς και 120 εισαγωγές για γενικά περιστατικά.

Αυτή τη στιγμή και οι 16 κλίνες ΜΕΘ είναι κατηλειμμένες - όπως και όλες οι απλές κλίνες Covid - ενώ 8-10 ασθενείς περιμένουν διασωληνώμενοι τη μεταφορά τους στην πρώτη διαθέσιμη κλινη ΜΕΘ.

«Δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες συνθήκες»

Μιλώντας στο Open, ο Σπύρος Αντωνόπουλος, διευθυντής του Ακτινολογικού στο «Γεννηματάς», αναφέρθηκε σε όσα διαδραματίστηκαν στην χθεσινή εφημερία, κάνοντας λόγο για «συνθήκες πολέμου».

Όπως σημείωσε, η Αττική βιώνει δύσκολες καταστάσεις και ουσιαστικά οι γιατροί έχουν φτάσει τις τελευταίες ημέρες στο σημείο να επιλέγουν ποιος ασθενής θα εισαχθεί πρώτος στη ΜΕΘ, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια για όλους.

«Οι τελευταίες τρεις εφημερίες είναι πολύ δύσκολες. Δεχόμαστε γύρω στους 60 ασθενείς σε κάθε εφημερία. Είμαι 30 χρόνια στο νοσοκομείο και δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες συνθήκες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα

Γιατί φρέναρε η απόφαση των λοιμωξιολόγων - Σχέδιο χαλάρωσης περιορισμών από τις 22 Μαρτίου

«Βόμβα» Παυλάκη: Πολύ πιθανό να ξεπεράσουμε τους 100 νεκρούς ημερησίως - «Αυτοκτονία» το άνοιγμα της αγοράς


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Κορονοϊός #Αττική