Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται οι «εφημερίες θρίλερ» στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου Αττικής, που αδυνατούν, πλέον, να ανταπεξέλθουν στις ισχυρές πιέσεις που προκαλούν οι αμείωτες εισαγώγες ασθενών με κορονοϊό σε συνδυασμό με τις συνήθεις εισαγωγές για γενικά περιστατικά.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Νοσοκομείου Γεννηματάς, που εισήλθε χθες σε εφημερία με μόλις 35 απλές κλίνες Covid κενές.

Μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα, ωστόσο, είχαν πραγματαποιηθεί συνολικά 57 εισαγωγές Covid, καθώς και 120 εισαγωγές για γενικά περιστατικά.

Αυτή τη στιγμή και οι 16 κλίνες ΜΕΘ είναι κατηλειμμένες - όπως και όλες οι απλές κλίνες Covid - ενώ 8-10 ασθενείς περιμένουν διασωληνώμενοι τη μεταφορά τους στην πρώτη διαθέσιμη κλινη ΜΕΘ.

«Δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες συνθήκες»

Μιλώντας στο Open, ο Σπύρος Αντωνόπουλος, διευθυντής του Ακτινολογικού στο «Γεννηματάς», αναφέρθηκε σε όσα διαδραματίστηκαν στην χθεσινή εφημερία, κάνοντας λόγο για «συνθήκες πολέμου».

Όπως σημείωσε, η Αττική βιώνει δύσκολες καταστάσεις και ουσιαστικά οι γιατροί έχουν φτάσει τις τελευταίες ημέρες στο σημείο να επιλέγουν ποιος ασθενής θα εισαχθεί πρώτος στη ΜΕΘ, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια για όλους.

«Οι τελευταίες τρεις εφημερίες είναι πολύ δύσκολες. Δεχόμαστε γύρω στους 60 ασθενείς σε κάθε εφημερία. Είμαι 30 χρόνια στο νοσοκομείο και δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες συνθήκες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA